Prejsť na obsah

27.8.- V Košiciach rokovala vláda SR

V závere týždňa rokovala v Košiciach vláda Slovenskej republiky pod vedením predsedníčky Ivety Radičovej. V Historickej radnici členov vlády privítali predstavitelia mesta- primátor a námestníci primátora. V úvode pracovného rokovania vystúpil aj hostiteľ - primátor Košíc František Knapík, ktorý ministrom predniesol štyri najdôležitejšie regionálne témy.
Povodne: Ide o životy občanov tohto mesta a kraja. Projekty, ktoré ich dokážu účinne ochrániť, sú už vypracované. Ich realizácia vyžaduje viac ako 77 miliónov €. Viem, je to veľmi veľa a nepôjde to hneď. Ale začať musíme. Pretože voda sa vráti!
Rómovia. Riešenie Luníka IX a riešenie všetkých slovenských rómskych enkláv má jednu podmienku – peniaze. Musia ísť do pracovísk, ktoré Rómov zamestnajú. Musia ísť na policajtov, ktorí dokážu udržať verejný poriadok. Musia ísť do obchodov, ktoré im budú vydávať mzdu v denných prídeloch životných potrieb. Musia ísť na kultúrne kluby, ktoré budú využívať ľudskú prirodzenosť Rómov.
Investície: Do Košíc smeruje IBM s tisíckami pracovných miest. Ak túto šancu využijeme, vytvoríme z mesta hutníkov, aj mesto informačných technológií. No predovšetkým mimoriadne pomôžeme celému regiónu.
Kultúra: Európske hlavné mesto kultúry –Košice 2013 je najväčším kultúrnym projektom v novodobých dejinách Slovenska. Ďakujem vám za podporu tohto neopakovateľného projektu. Verím, že v roku 2013 bude Slovensko na svoje Košice i na svoj východ hrdé."

Viac z rokovania vlády nájdete na http://www.rokovania.sk/Rokovanie.phpx