Prejsť na obsah

28.1. - na koncert košických talentov prišiel aj primátor

V stredu 27. januára sa vo Veľkej sále Historickej radnice mesta uskutočnil slávnostný Galakoncert žiakov siedmich košických umeleckých škôl, ktoré sa zúčastnili na 2. ročníku projektu Predstavujeme košické talenty. Približne 60 účinkujúcich, žiakov týchto umeleckých škôl, sa predstavilo v poldruha hodinovom programe. Ich vystúpenie prišiel podporiť aj primátor mesta Košice František Knapík, ktorý v závere koncertu zaželal žiakom i pedagógom veľa úspechov v štúdiu a riaditeľkám a riaditeľom jednotlivých základných umeleckých škôl odovzdal pamätnú publikáciu mesta autorky Márie Spoločníkovej Sancta Elisabeta Cassoviensis o gotickom oltári sv. Alžbety Durínskej v košickom Dóme.

Cieľom projektu, ktorý organizuje referát kultúry na Magistráte mesta Košice je verejne predstaviť činnosť základných umeleckých škôl pôsobiacich na území mesta a poskytnúť im reprezentačné priestory pre prezentáciu umeleckého programu žiakov. Projekt má charakter prehliadky, počas ktorej raz mesačne v priebehu roka usporiada každá umelecká škola samostatnú prezentáciu v priestoroch Historickej radnice a na záver vystúpia žiaci všetkých zúčastnených základných umeleckých škôl v spoločnom programe.

V druhom ročníku projektu sa zúčastnili tri základné umelecké školy v pôsobnosti mesta a štyri súkromné základné umelecké školy pôsobiace v Košiciach. Mesto Košice bude v projekte pokračovať nielen pre priaznivú odozvu, s akou sa stretol v školách, ale aj preto, aby pomohlo zviditeľniť košické talenty.