Prejsť na obsah

30.6. - žiaci dostali vysvedčenia

Na všetkých základných školách v pôsobnosti mesta Košice sa dnes skončil školský rok 2008 ú2009. Žiaci dostali vysvedčenia a pre deviatakov sa týmto slávnostným dňom skončila aj základná školská dochádzka. Po prázdninách nastúpia na stredné školy.

Dve zo základných škôl osobne navštívil primátor mesta František Knapík. Na nádvorí Cirkevnej základnej školy Bernolákova sa po rannej bohoslužbe na záver školského roka prihovoril žiakom aj pedagógom: „Želám vám, aby ste v škole boli vždy úspešní, aby sa Vám darilo a aby ste vedeli svoje vedomosti v budúcnosti aj dobre využiť. Chcem sa poďakovať Vašim pedagógom za všetko úsilie, ktoré vkladajú do svojej neľahkej práce. Teraz vás čakajú prázdniny, preto Vám želám, aby ste ich prežili v pohode a v zdraví." Potom primátor Košíc slávnostne odovzdal vysvedčenia 24 najlepším žiakom školy zo všetkých ročníkov spolu s malým darčekom. Atmosféru slávnosti vhodne dopĺňala aj hudobná kapela a školský spevácky zbor.

Na vedľajšej Základnej škole Bernolákova zavítal primátor mesta do VIII. A triedy, ktorá bola v rámci tejto školy vyhodnotená ako jedna z najlepších. Aj tu zaželal žiakom príjemné a veselé prázdniny a pedagógom veľa oddychu. Všetkým žiakom tejto triedy odovzdal osobne vysvedčenie s malou pozornosťou.