Prejsť na obsah

30. 7. - František Knapík opäť kontroloval čistotu v meste

Čistotu a stav verejných priestranstiev, komunikácií a zelene v meste kontroloval dnes ráno primátor František Knapík. Pravidelnej kontroly, tentoraz v lokalitách Námestie osloboditeľov, Senný trh, Mlynská ulica a Mestský park, sa zúčastnili aj zástupcovia Správy mestskej zelene, oddelenia správy komunikácií a referátu životného prostredia na magistráte, mestskej polície, Dopravného podniku mesta Košice i spoločnosti Kosit.

Primátor upozornil zástupcu DPMK na udržiavanie čistoty v koľajisku električkovej trate pri zastávke MHD Námestie osloboditeľov v smere na Južnú triedu. Taktiež navrhol nahradiť zanedbané zábradlie za prístreškom MHD napríklad kvetináčmi so zeleňou a zvážiť možnosť odstránenia veľkých travertínových ostrovčekov.

František Knapík kritizoval stav stĺpov verejného osvetlenia, ktoré sú znečistené rôznymi plagátmi. Technický riaditeľ DPMK Peter Dečo informoval, že v najbližšom období podnik zabezpečí antiplagátový náter približne 40 stĺpov verejného osvetlenia v okolí obchodného domu Dargov a hotela Doubletree by Hilton, na Staničnom námestí a Námestí maratónu mieru.

Primátor vyslovil nespokojnosť s údržbou zelene, komunikácií, verejného osvetlenia a čistoty na niektorých miestach kontrolovanej lokality. V Mestskom parku sa okrem zelene venovali i stavu lavičiek a smetných nádob. František Knapík uložil zabezpečiť výmenu súčasných smetných nádob v Mestskom parku za estetickejšie.

„Trasa, ktorú sme dnes prešli, je významná z hľadiska obyvateľov aj návštevníkov nášho mesta. Celkovo môžem vyjadriť spokojnosť, no s istými výhradami k niektorým menším nedostatkom. V prípadoch, kde ide o súkromné pozemky, vyzveme ich majiteľov, aby zabezpečili nápravu. Tam, kde sme vlastníkmi a správcami my, prijmeme potrebné opatrenia, aby aj v dovolenkovom období bola starostlivosť o verejné priestranstvá a údržba verejnoprospešných zariadení na primeranej úrovni, aby aj táto frekventovaná lokalita bola dobrou vizitkou Košíc," zhodnotil primátor František Knapík.

Naposledy kontroloval čistotu v Starom Meste začiatkom júla, predtým si v júni posvietil na mestskú časť Sever. Ďalšiu kontrolu čistoty v meste plánuje v najbližších týždňoch.