Prejsť na obsah

30. 7. - novým mestským poslancom je Ján Jakubčiak

Novým poslancom zastupiteľstva mesta Košice sa dnes stal Ján Jakubčiak (kandidoval ako nezávislý). Na dnešnom mimoriadnom rokovaní zastupiteľstva zložil poslanecký sľub ako prvý náhradník na uprázdnený poslanecký mandát. Dôvodom bol zánik mandátu poslanca Jozefa Drábika pre právoplatné odsúdenie za úmyselný trestný čin.

Keďže Jozef Drábik (pôsobil v klube Smer-SD, ĽS-HZDS) bol aj členom mestskej rady, namiesto neho dnes za nového člena mestskej rady zvolilo zastupiteľstvo poslanca Pavla Mutafova (klub Smer-SD, ĽS-HZDS).

Poslanci mestského zastupiteľstva v Košiciach dnes schválili aj zmenu organizačného poriadku magistrátu. Existujúci referát marketingu a cestovného ruchu, pôsobiaci v rámci oddelenia služieb obyvateľstvu, sa presunie pod oddelenie strategického rozvoja. Organizačná štruktúra úradu sa doplní o nové oddelenie stavebného úradu s referátmi, ktorými budú jednotlivé jestvujúce pracoviská stavebného úradu v mestských častiach Staré Mesto, Západ, Dargovských hrdinov, Juh a Šaca. Poslanecký zbor taktiež odsúhlasil vytvorenie referátu špeciálneho stavebného úradu pre miestne a účelové komunikácie na oddelení správy komunikácií. Cieľom zmien je zefektívnenie riadiacich procesov na magistráte.

Zastupiteľstvo schválilo aj predloženie žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku pre projekt s názvom Trvalo udržateľné riešenie environmentálnych záťaží na oboch stranách hranice", v rámci Spoločného operačného programu ENPI Maďarsko – Slovensko – Rumunsko – Ukrajina 2007-2013. Zámerom projektu je chrániť a podporovať kvalitu životného prostredia a bohatosť ekosystémov a podporovať aktivity zabezpečujúce trvalú udržateľnosť životného prostredia. Predmetom projektu je mapovanie a následné plánovanie čistenia nepovolených skládok odpadu.

Poslanci taktiež odsúhlasili predloženie žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku v rámci Spoločného operačného programu ENPI Maďarsko – Slovensko – Rumunsko – Ukrajina 2007-2013 pre projekt s názvom „Aplikácia etiky v prostredí modernej spoločnosti a posilnenie územnej súdržnosti". Zámerom projektu je zvýšiť efektívnosť verejných služieb podporou aktivít spolupráce za účelom vytvorenia efektívnych a spoľahlivých systémov a rámcov pre stály tok informácií a výmenu skúseností medzi inštitúciami pôsobiacimi vo verejnej správe a službách zamestnanosti, vzdelávania, kultúry, zdravotníctva.