Prejsť na obsah

30. 9. - Primátor bude hosťom maratónskej štafety No Name

Prvý muž Košíc nemohol pri rekordnej účasti na tohtoročnom Medzinárodnom maratóne mieru ostať bokom a rozhodol sa čestnú tribúnu vymeniť za trať. Keďže jeho tréningovému úsiliu najviac vyhovuje vzdialenosť 10 km, rozhodol sa pre štafetu 4 x ¼ maratón, kde bude hosťom a v podstate piatym členom skupiny No Name. Pobeží tak prvý úsek spoločne s Ivanom Timkom a ostane na nich, aké tempo spoločne zvolia.

Primátor mesta Košice František Knapík sa k svojmu nedeľňajšiemu „hosťovaniu" v štafete No Name 4 x ¼ maratón vyjadril:

„Na úvodné kilometre maratónskej štafety sa skutočne teším. Preveria mesačnú intenzívnu prípravu, ktorá mi vzhľadom na pracovný program vychádzala len na večerné hodiny. Môžem ale všetkým Košičanom doporučiť krásne a príjemné prostredie lesoparku z Furče po Zelený dvor. Predpokladám, že tempo 6 až 7 minút na kilometer bude vyhovovať aj Ivanovi Timkovi z No Name, spolu s ktorým pobežím prvý úsek maratónskej štafety, a mohol by nás podporiť aj mestský radný - poslanec Igor Jutka, bežiaci polmaratónsku trať. Vysoko si cením si, že dobre odvedenú prácu organizátorov v príprave MMM môže využiť tak vysoký počet prihlásených domácich ajmimokošických účastníkov."

Medzi prihlásenými účastníkmi polmaratónu figurujú generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč, predseda predstavenstva DPMK Igor Jutka i riaditeľ techniky a údržby DPMK Peter Dečo.