Prejsť na obsah

4. 10. - František Knapík absolvoval 12 maratónskych kilometrov

Ako hosť maratónskej štafety hudobnej skupiny No Name sa nedeľňajšieho 86. ročníka Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach aktívne zúčastnil aj primátor mesta František Knapík. Absolvoval prvý, 12-kilometrový úsek spolu s prvým členom štafety kapely No Name Ivanom Timkom.

"Tak čo, chalani, ako ste na tom?" podpichol v nedeľu pred štartom primátor svojich štafetových „parťákov" z No Name, ktorí ešte v sobotu večer koncertovali v Čechách a celú noc strávili cestovaním do Košíc. „V pohode, dorazili sme okolo šiestej ráno a spali sme asi hodinku a pol," smiali sa bratia Timkovci, Igor, Ivan a Roman, a Zoli Šallai.

Na štarte sa František Knapík zvítal aj s kolegami z DPMK, generálnym riaditeľom Michalom Tkáčom, predsedom predstavenstva Igorom Jutkom (je i mestským poslancom a členom mestskej rady) a riaditeľom techniky a údržby Petrom Dečom, ktorí sa postavili na polmaratónsku, 21-kilometrovú trať. Prvých 12 kilometrov sa Tkáč s Jutkom vzorne držali pri primátorovi a na chvoste pelotónu bežcov sa mu starali o opatrné, disciplinované tempo, ktoré nakoniec slávilo úspech.

„Do toho, idete, pán primátor, hop, hop, hop!" povzbudzovali diváci hlavu mesta a niektorí mu pri tej príležitosti aj blahoželali k jeho nedeľňajším meninám.

Na otočke na 12. kilometri na Južnej triede primátor svoj beh úspešne ukončil s čase okolo 1 hodiny a 25 minút. „Ľudia popri celej trati boli skvelí, vytvorili bežcom fantastickú atmosféru, za čo im všetkým aj ja ďakujem. Bol to krásny zážitok, ktorý želám aspoň raz zažiť každému. Až mi prišlo trochu ľúto, že po 12. kilometri som už nepokračoval ďalej s ostatnými účastníkmi, ktorých výkony obdivujem. Na druhej strane som však pred štartom reálne a racionálne zhodnotil svoje tréningové možnosti v uplynulom období a moju aktuálnu pripravenosť, ktorej primerane zodpovedalo práve tých 12 kilometrov. Nevylučujem, že na trati v niektorej z kategórií v rámci Medzinárodného maratónu mieru sa objavím aj budúci rok, možno, uvidíme..." poznamenal s úsmevom „v cieli" vyčerpaný, no dobre naladený primátor mesta František Knapík.

„Reprezentanti" Dopravného podniku mesta Košice úspešne zdolali celú 21-kilometrovú polmaratónsku trať:
- Peter Dečo skončil na 554. mieste v čase 01:59:14 hod.,
- Igor Jutka bol 783. s výkonom 02:17:58 hod.
- a Michal Tkáč dobehol do cieľa ako 803. s časom 02:23:11 hod.

Fotografie z účasti primátora na MMM sú zverejnené na http://www.kosice.sk/article.php?id=6283.