Prejsť na obsah

4.2. - primátor odvolal druhý stupeň zimnej údržby

Primátor mesta Košice František Knapík dnes večer, vo štvrtok 4. 2. 2010, odvolal druhý stupeň zimnej údržby. V priebehu dnešného dňa pokračovali práce napríklad na vnútrosídliskových komunikáciách, zastávkach MHD, chodníkoch, schodoch, či pri niektorých ešte nesprístupnených kontajneroviskách, aby spoločnosť Kosit urýchlene odviezla odpad aj zo zostávajúcich lokalít, kde to doteraz nebolo možné.

„Ďakujem všetkým, ktorí sa v uplynulých dňoch podieľali na zabezpečení zjazdnosti a schodnosti komunikácií a stabilizácii súčasného stavu. Ďakujem aj všetkým Košičanom za aktívnu občiansku pomoc i ohľaduplnosť. Mimoriadna situácia už aktuálne nehrozí, preto sa odvoláva druhý stupeň zimnej údržby. V platnosti zatiaľ ostáva prvý stupeň, keďže ešte je potrebné zabezpečiť pohotovosť, dokončenie niektorých prác, napríklad dočistenie niektorých vnútrosídliskových komunikácií a chodníkov. O následnom prípadnom prehodnotení prvého stupňa a návrate k základnému stupňu zimnej údržby sa rozhodne v piatok," informoval primátor mesta Košice František Knapík na dnešnom večernom zasadnutí štábu zimnej údržby.

Podľa operačného plánu zimnej údržby pri prvom stupni je aktivizovaná všetka mechanizácia dostupná dodávateľmi (Kosit) a pracovné sily, pričom sa údržba zabezpečuje operatívne, podľa potreby a konkrétnej situácie.