Prejsť na obsah

5. 10. - Košice sa prezentujú na veľtrhu Expo Real Mníchov

Košice ako jediné slovenské mesto majú stánok na najväčšom jesennom realitnom veľtrhu Expo Real v Mníchove, ktorý sa koná oddnes do stredy. Na tomto významnom svetovom veľtrhu reprezentujú Košice aj primátor František Knapík i hlavný architekt mesta Martin Drahovský.

Košice sa v Mníchove prezentujú spolu so svojimi partnermi, spoločnosťami Inva Group, East Hill, Immorent a Avalta. „Medzi priority našej prezentácie patrí projekt Európske hlavné mesto kultúry 2013 a nové rozvojové priemyselné, obytné a multifunkčné zóny," informoval dnes priamo z mníchovského veľtrhu hlavný architekt Martin Drahovský. O 15.00 hod. dnes otvorí košický stánok s rozlohou 20 m2 primátor František Knapík.

„Zámerom mesta Košice je prezentovať viaceré rozvojové projekty v oblasti bytovej výstavby a nových obytných zón, napríklad lokality na Sídlisku Ťahanovce, v centre mesta, na sídlisku Západ atď. Mesto taktiež plánuje predstaviť pripravované priemyselné parky v blízkosti U. S. Steelu, ale aj ďalšie. Predmetom expozície Košíc budú i zámery nových polyfunkčných zón v mestskej časti Krásna, ďalej okolo rieky Hornád a tiež v lokalite VŠA," informoval hlavný architekt mesta Košice.

„Očakávame, že prezentácia Košíc aj ako nositeľa prestížneho titulu Európske hlavné mesto kultúry pre rok 2013 vzbudí záujem o naše mesto ako o potenciálne investičné centrum práve v súčasnom období a následne aj v období, keď bude ekonomická kríza doznievať. Predpokladáme nadviazanie úzkych kontaktov, ktoré môžu byť predpokladom pre ďalšie diskusie smerujúce k uzavretiu kontraktov o investovaní do prezentovaných lokalít, do mesta Košice a nášho regiónu," uviedol Martin Drahovský.

Expo Real v Mníchove patrí k najnavštevovanejším veľtrhom a v októbri 2009 sa už po dvanásty raz stáva miestom výmeny názorov developerov a investorov, prezentácie projektov a noviniek v segmente nehnuteľností a nadväzovania obchodných kontaktov. Na vlaňajší 11. ročník podujatia prišlo 1856 vystavovateľov zo 78 krajín sveta, ktorí si prenajali plochu viac ako 74-tisíc metrov štvorcových, a 42-tisíc návštevníkov a reprezentantov firiem. Expo Real ponúka nové trendy v oblasti investícií a orientáciu na svetovom investičnom a realitnom trhu pre odbornú klientelu.

Prezentáciu Košíc na svetových investičných a realitných veľtrhoch EXPO REAL Mníchov a MAPIC Cannes (toho sa mesto plánuje zúčastniť v novembri) pripravila pracovná skupina pre investície, zriadená na magistráte mesta, ktorá chystá aj medzinárodnú investičnú konferenciu mesta v Košiciach 22. októbra. Cieľom účasti mesta na prestížnych veľtrhoch v Mníchove a Cannes je prezentovať Košice ako atraktívnu destináciu s investičnými príležitosťami, získať kontakty na potenciálnych investorov a ponúknuť im vhodné lokality na území Košíc.