Prejsť na obsah

7 divov Košíc

Preto sa Mestské informačné centrum Košice rozhodlo vyhlásiť anketu o siedmich divoch Košíc. V prvom kole (od 1. augusta) sa prijímajú nominácie na 1 – 7 divov na internetovej stránke www.potulka.sk. Pri nominovaní je vítané aj odôvodnenie, ale vôbec nie je podmienkou. Koncom októbra sa nominácie uzavrú a od novembra sa bude hlasovať len o tých, ktoré prišli počas prvých troch mesiacov. Po následnom hlasovaní bude po prvýkrát v histórii mesta vyhlásených 7 divov Košíc.
Divom môže byť nielen obľúbené miesto, budova, pamätihodnosť, ale aj umelecké či technické dielo, osobnosť, nejaký jav alebo udalosť spätá s Košicami.
Nominovanie a následné hlasovanie môže priniesť aj prekvapivé výsledky. Isto posunie do popredia záujmu aj (doteraz) neobjavené, či nie dosť zviditeľňované fenomény Košíc, takže nezapadnú prachom zabudnutia.
Fenomény Košíc, ktoré zvíťazia, si zvýšia prestíž, dostanú sa viac do nášho povedomia, ba zažijú aj chvíľku slávy. Historicky prvýkrát dostanú titul, ktorý im už zostane navždy.
Milan Kolcun