Prejsť na obsah

8.1. - peniaze z primátorského punču pomôžu trom subjektom

Rekordných 13 585 eur sa vyzbieralo za primátorský punč v rámci uplynulých Košických Vianoc 2009 počas 19 dní podávania tohto špeciálneho nápoja. Je to viac ako rok predtým, keď bol výnos 13 196 eur, pričom predvlani bol výťažok z primátorského punču 10 505 eur.

Najviac, 1 719 eur, sa vyzbieralo hneď v prvý deň, počas otvorenia Košických Vianoc 2009, keď spolu s prezidentom U. S. Steelu Georgom Babcokom ponúkal Košičanom „svoj" punč primátor mesta František Knapík. Najvyšší výnos sa v ten deň dosiahol i napriek tomu, že punč sa vtedy podával iba od 17-tej hodiny, pritom počas ostatných dní už od 14.00 hod.

Spolu 2 448 litrov primátorského punču sa vypilo počas Košických Vianoc 2009, čo je o 400 litrov viac ako vlani a o 700 litrov viac ako v roku 2007.

Výťažok z primátorského punču pomôže trom subjektom, ktorým bude prerozdelený v pomere:
- 30 percent pre Vysokošpecializovaný odborný ústav geriatrický sv. Lukáša, Košice
- 30 percent pre neziskovú organizáciu OÁZA - nádej pre nový život, Košice (Bernátovce)
- 40 percent pre Detskú fakultnú nemocnicu, Tr. SNP, Košice.

„Ďakujem všetkým Košičanom i návštevníkom nášho mesta za každý jeden cent, ktorým prispeli. V tomto vzácnom sviatočnom období, keď ľudia ešte citlivejšie vnímajú potrebu vzájomnej pomoci, som rád, že vďaka štedrosti ľudí môže pomôcť aj mesto," povedal primátor František Knapík.

Postupná demontáž vianočnej výzdoby z centra mesta sa začala po Troch kráľoch, teda po 6. januári. Od štvrtka 7. januára sú postupne odstraňované z Hlavnej ulice drevené stánky, vianočná výzdoba a vianočný stromček.