Prejsť na obsah

9.9. - podpísali memorandum o porozumení

Slávnostným podpisom memoranda dnes v Historickej radnici v Košiciach potvrdili spoločný záujem na úspešnej implementácii projektu Košice INTERFACE 2013 zástupcovia partnerských organizácií: predseda správnej rady neziskovej organizácie Ing. František Knapík, rektor TUKE prof. Ing. Anton Čižmár, CSc. a umelecká riaditeľka n. o. Mgr. art. Zora Jaurová. Podpísaním dokumentu partneri deklarujú spoločný záujem dodať nový rozmer spoločensko-hospodárskemu rozvoju mesta a regiónu tak, aby prostredníctvom masívneho využívania nových vedomostí, kreativity, skúseností a vlastnej podnikavosti vzdelaných ľudí v kombinácii s efektívnym a koncentrovaným využitím dostupných domácich a zahraničných finančných zdrojov priniesli väčšiu prosperitu a udržateľný rozvoj mesta Košice v prospech všetkých, ktorí tu žijú, študujú a pracujú.

„Dnešný magický dátum 9.9.2009 má pre nás symbolický význam a máme o dôvod viac na oslavu, nakoľko je to presne rok po tom, čo Košice získali prestížny titul Európskeho hlavného mesta kultúry pre rok 2013. V súlade s cieľmi nášho projektu spolupráca s Technickou univerzitou v Košiciach výrazne prispeje k vytvoreniu podmienok pre rozvoj a realizáciu kreatívnych mladých vzdelaných ľudí tu v Košiciach," uviedla Zora Jaurová, umelecká riaditeľka neziskovej organizácie. Partneri zároveň deklarovali záujem spoločne postupovať pri budovaní rámcov infraštruktúry, ktorých existencia a efektívne fungovanie je nevyhnutnou podmienkou pre integráciu jednotlivých častí spolupráce – vysoko kvalitného vzdelávania, excelentných výsledkov výskumu, vývoja a inovácií a využívania ich výsledkov v spoločensko-hospodárskej praxi.

„Projekt Košice INTERFACE 2013, s ktorým mesto Košice pred rokom zvíťazilo v súťaži o titul Európske hlavné mesto kultúry, vytvára možnosť efektívneho zapojenia potenciálu Technickej univerzity a rozvoj jej činnosti vo vzťahu k verejnosti, účasťou odborníkov a študentov v jednotlivých projektoch. Som preto veľmi rád, že dnešným podpisom memoranda vytvoríme strategickú platformu pre inovatívny rozvoj mesta Košice a jeho širšieho okolia", doplnil primátor mesta Košice a predseda správnej rady neziskovej organizácie František Knapík. „Študenti fakulty umení Technickej univerzity sa aktívne podieľali na kandidatúre mesta v súťaži o titul Európskeho mesta kultúry, je pre nás výzvou byť súčasťou tohto projektu a aktívne sa zapojiť do verejného života v Košiciach a zároveň ponúknuť vzdelaný, kreatívny a odborný potenciál," uviedol na záver rektor Technickej univerzity Anton Čižmár.