Prejsť na obsah

Ako zbraň použil vodič svoje vozidlo, s ktorým vrazil do policajta

Dňa 30.03.2016 o 21:32 hod. bola hliadka Mestskej polície v Košiciach – stanice Východ vyslaná operačným pracovníkom na ul. Povstania českého ľudu v Košiciach, po oznámení občana, že na jeho vyhradenom parkovisku pre osobu so zdravotným postihnutím je odstavené iné vozidlo, ktoré mu znemožňuje zaparkovať. 

Po príchode službukonajúcej hliadky na parkovisko, bol lustráciou zistený majiteľ s košickým evidenčným číslom, ktorý taktiež býva na uvedenej ulici a na zvonenie domového zvončeka nik nereagoval. Počas zadokumentovania priestupku k zaparkovanému vozidlu prišiel neznámy muž, ktorý hliadke uviedol, že je vodič a zároveň vlastník vozidla. Príslušník mestskej polície vodiča oboznámil s dopravným priestupkom, ktorým sa svojím konaním dopustil, na čo si ho vodič nebol aj napriek oboznámeniu vedomý. Na základe zistených skutočností bol vyzvaný k predloženiu dokladu totožnosti, čo po rôznych výhovorkách odmietol a následne nasadol do vozidla s ktorým sa snažil z parkovacieho miesta odísť. Aj napriek márnej výzve aby ostal s vozidlom stáť, nakoľko pri vozidle stojí príslušník mestskej polície, vodič neuposlúchol a vozidlom vrazil do policajta. Po spacifikovaní vodiča, ale už pre podozrenie zo spáchania trestného činu útoku na verejného činiteľa bola privolaná hliadka Policajného zboru SR, ktorá celú vec prevzala k ďalšej realizácii.

Nakoľko príslušník mestskej polície nebol pri útoku vážne zranený, pri preukázaní viny hrozí 41 ročnému vodičovi trest odňatia slobody až na päť rokov.