Prejsť na obsah

Autogramiáda košických autorov

Mesto Košice vydalo začiatkom tohto roka ďalšiu publikáciu mapujúcu históriu územia pod názvom „DEJINY KOŠÍC V DÁTACH“ 1. diel Pravek a stredovek, ktorú autorsky spracoval kolektív Dejepisného spolku v Košiciach a prizvaní priatelia pod vedením Mgr. Štefana Eliáša. Hlavným morálnym inšpiračným popudom k napísaniu tejto knihy bola láska autorov k rodnej zemi, pretože dielo bez morálnej inšpirácie je bezcenné. Publikácia „Dejiny Košíc v dátach“ má za cieľ sprevádzať čitateľa minulými epochami a ukázať ich v novom historickom poznaní, aj pomocou chronologicky radených hesiel o hospodárskom, sociálnom, kultúrnom a politickom vývoji mesta.

Prezentácia tejto knihy za účasti primátora mesta Františka Knapíka sa uskutoční vo štvrtok 21. februára 2008 o 15.30 hod. vo Verejnej knižnici Jána Bocatia na Hlavnej 48, II. poschodie.

Mesto Košice zároveň pozýva verejnosť na autogramiádu autora knihy „Dejiny Košíc v dátach“ Štefana Eliáša a tiež autora publikácie „...A plynuli stáročia“ Juraja Bauera, ktorá sa uskutoční v sobotu 23. februára o 13.00 hod. na Svetový deň sprievodcov v Informačnom centre mesta Košice (ICMK) na Hlavnej 59.
„Dejiny Košíc v dátach“ sa budú od 21. 2 do 23. 2 predávať v ICMK za uvádzaciu cenu 290 Sk, neskôr za 390 Sk. Cena publikácie „...A plynuli stáročia“ je 555 Sk.