Prejsť na obsah

Blíži sa týždeň manželstva, mesto pozýva do kina a do divadla, a hľadá najdlhšie zosobášený pár

Od pondelka 12. februára do nedele 18. februára 2024 sa na Slovensku uskutoční Národný týždeň manželstva (NTM), podujatie zamerané na posilnenie manželských vzťahov a vyzdvihnutie inštitútu manželstva.

Podeľte sa o svoj príbeh

Oslávili ste už zlatú svadbu, ste teda spolu viac ako 50 rokov a máte trvalý pobyt v Košiciach? Alebo takýto pár poznáte? Dajte nám o vašom príbehu lásky vedieť. Vedenie mesta Košice najdlhšie zosobášený pár ocení. Svoje tipy môžete posielať elektronicky do 16. februára 2024 na e-mailovú adresu vskratke@kosice.sk, alebo vhodiť v uzavretej obálke do označenej schránky na hlavnej vrátnici Magistrátu mesta Košice do 16. februára 2024 do 14.00 h.

Návrh by mal obsahovať základné údaje o dotyčnom manželskom páre – meno, dátum sobáša, telefonický kontakt, krátky opis manželstva (napr. predstavenie páru, ich príbehu, nejakú zaujímavosť zo vzťahu, recept na dlhoročný vzťah). Prihlásiť môžete aj svojich rodičov, starých rodičov, susedov či známych, samozrejme, s ich súhlasom. Prihlásením do súťaže súhlasíte so spracovaním osobných údajov. Bližšie informácie nájdete v prílohách pod článkom.

Inšpirácia pre ďalšie generácie

Námestníčka primátora mesta Košice Lucia Gurbáľová verí, že táto iniciatíva poslúži ako inšpirácia pre ďalšie generácie a prispeje k upevneniu rodinných hodnôt: „Hovorí sa, že lásku bez kríža nenájdeš a kríž bez lásky neunesieš. V posledných rokoch sledujeme trend, že sa z ľudí vytráca vôľa vstupovať do manželstva, pracovať na vzťahu a prípadné manželské krízy sa často riešia rozvodom bez snahy zabojovať o záchranu vzťahu a rodiny. Práve dlhoročné páry nám môžu sprostredkovať skúsenosť a ponaučenie, že sa netreba hneď vzdávať a niekedy naozaj stojí za to dať si druhú šancu. Touto iniciatívou chceme oceniť a osláviť tie manželské páry, ktoré spolu prežili mnoho rokov v dobrom aj zlom, a ich životné skúsenosti a rady môžu byť pre iné páry užitočné.“

Príležitosť užiť si spoločný čas

V spolupráci s OZ Národný týždeň manželstva, Národným divadlom Košice a Kinom Úsmev pripravilo mesto Košice pre košické manželské páry sprievodné aktivity kultúrneho charakteru. Počas NTM, teda v dňoch 12. – 18. februára 2024, budú mať vstup na akékoľvek divadelné predstavenie so zľavou 50 %, resp. dostanú dva lístky za cenu jedného. Kino Úsmev ponúka manželským párom vstupenky na všetky premietania, ktoré sa uskutočnia v NTM, zdarma.

Podmienkou využitia akcie je preukázať sa v pokladni pri kúpe lístkov do divadla či kina sobášnym listom (originál/kópia/elektronicky), v zmysle všeobecných obchodných podmienok prevádzkovateľa. Cieľom tejto akcie je podporiť činnosť košických kultúrnych inštitúcií a manželským párom poskytnúť jedinečnú príležitosť stráviť spolu príjemný bezstarostný čas. Ponuka platí pri kúpe vstupeniek na predstavenia a premietania v danom týždni (12. – 18. 2. 2024). V pokladniach Národného divadla Košice a Kina Úsmev budú lístky pre manželské páry k dispozícii už od štvrtka 8. februára.

Informácie o programe počas NTM nájdete na webových stránkach sdke.sk a kinousmev.sk.