Prejsť na obsah

Botanikiáda 2013

Milí priaznivci projektu Botanikiáda, 

pred troma rokmi sme na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach začali s realizáciou úspešného projektu Botanikiáda pre pedagógov biológie a žiakov základných škôl.

Projekt si získal mnoho priaznivcov a záujem zo strany základných škôl prevýšil v minulých ročníkoch naše kapacitné možnosti. Teší nás toto zistenie, utvrdilo nás v tom, že práca už so žiakmi základných škôl má pre povzbudenie záujmu o štúdium prírodovedných disciplín veľký význam.

Botanikiáda 2013 nesie podtitul „Staráme sa o prírodu, príroda sa stará o nás".
Naším prvoradým cieľom je usporiadať príťažlivé podujatie pre žiakov a učiteľov zároveň, zapojiť do projektu BOTANIKIÁDA talentovaných žiakov v oblasti prírodných vied a ešte viac ich motivovať k štúdiu danej problematiky. Pokúsime sa ich prístupnou formou informovať o význame rastlín, o novinkách pri ich pestovaní, ochrane a tvorbe životného prostredia, zdravom životnom štýle a prostredníctvom týchto malých nadšencov botaniky posunúť tieto informácie medzi ich rovesníkov na základných školách.

Po zaregistrovaní prvých sto základných škol bola registrácia ku dňu 25. februára 2013 ukončená.

Projekt prebieha vo dvoch etapách.
Prvá je plánovaná na mesiac apríl. V tomto období Vám bude elektronickou formou zaslaný prístupový kód ku krátkemu testu pre žiakov piateho ročníka v trvaní 30 min.
Druhá etapa bude prebiehať v priebehu mesiaca máj v priestoroch Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach. Tu máme pripravený samostatný program pre žiakov i učiteľov.

Dúfame, že aj tento rok si z Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach odnesiete nielen cenné rastliny a iné benefity, ale aj nové vedomosti, radosť a dobrý pocit z užitočne a príjemne prežitého dňa.


Informacie o projekte nájdete  na:
http://www.upjs.sk/pracoviska/botanicka-zahrada/botanikiada/