Prejsť na obsah

Celomestská prehliadka projektov a ročníkových prác - 3. ročník

Dňa 25. mája 2012 sa v priestoroch CVČ, elokované pracovisko Domino uskutočnil 3. ročník Celomestskej prehliadky projektov a ročníkových prác.
Organizátorom Celomestskej  prehliadky projektov a ročníkových prác žiakov základných škôl  a osemročných gymnázií v zriaďovateľskej  a územnej pôsobnosti mesta Košice bola Základná škola Krosnianska 4, Košice , spoluorganizátorom  Mesto Košice, Oddelenie  strategického rozvoja, referát školstva, športu a mládeže MMK.

Cieľom prehliadky bola prezentácia tvorivosti a nadania žiakov základných škôl a osemročných gymnázií v zriaďovateľskej a územnej pôsobnosti mesta Košice, rozšírenie a pokračovanie tradície, ktorá zviditeľňuje Mesto Košice v starostlivosti o nadaných a talentovaných žiakov zo škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Cieľovou skupinou boli žiaci základných škôl prvého a druhého stupňa, žiaci osemročných gymnázií, rodičia prezentujúcich sa žiakov a najširšia pedagogická verejnosť.

Za vedenie mesta sa prehliadky zúčastnil viceprimátor Ing. Ján Jakubov.  Vo svojom príhovore  poďakoval žiakom za úsilie, ktoré venovali príprave ročníkových prác.  Vyzdvihol  a ocenil  tvorivosť žiakov,  poďakoval pedagógom za ich prácu s talentovanými žiakmi. Poprial účastníkom veľa nových možností, informácií v rozvíjaní svojich schopností a nadania.

Na prehliadke bolo odprezentovaných 16 veľmi zaujímavých tém (7 zo ZŠ Krosnianska 4 a 9 z iných ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Košice) Témy prezentovali jednotlivci a kolektívy.  Prezentujúcich hodnotila  päťčlenná odborná porota a divácka porota.
Všetci prezentujúci si z rúk PaedDr. Márie Kavečanskej, vedúcej referátu školstva, športu a mládeže a PaedDr. Štefana Dzurovčáka, riaditeľa ZŠ Krosnianska 4  prevzali  vecné  ceny. V závere boli   na zákalde posúdenia kvality prezentácie,  a spôsobu  a výrazu prezentovania ocenení diplomom žiaci, ktorí v hlasovaní získali cenu poroty, divákov a organizátorov. 


Mesto Košice, vďaka celomestskej prehliadke projektov a ročníkových prác, podporuje rozvoj a zviditeľňovanie nadania a talentu žiakov základných škôl. Publikum a široká verejnosť mala možnosť spoznať a vidieť výsledky celoročného snaženia talentovaných žiakov.  

Bližšie informácie ( zoznam prezentujúcich, výsledkovú listinu a fotogalériu) nájdete v prílohách.