Prejsť na obsah

Celomestské oslavy Dňa učiteľov 2010

Mesto Košice v spolupráci s Oddelením školstva Magistrátu mesta Košice pripravilo aj tohto roku podujatie pri príležitosti osláv sviatku učiteľov ,,Celomestské oslavy Dňa učiteľov 2010."

Podujatie sa uskutoční dňa 26. marca 2010 v priestoroch Historickej radnice na Hlavnej ulici 59 v Košiciach, so začiatkom o 10.00 hod.

Ocenenia si prevezmú pedagogickí zamestnanci škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice a materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestských častí Košice Šaca a Košice - Staré mesto. Novou tradíciou bude ocenenie pedagogických zamestnancov neštátnych škôl a školských zariadení v územnej pôsobnosti mesta Košice.

Návrhy na ocenenia pedagogických zamestnancov škôl a školských zariadení zaslali na oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice riaditelia škôl a školských zariadení.

Z celkového počtu 48 zaslaných návrhov na ocenenie riaditeľmi škôl a školských zariadení výberové kritéria spĺňalo 42 návrhov. Spolu bolo posúdených na návrh riaditeľa škôl a na návrh oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice 51 návrhov, z ktorých bolo 36 schválených výberovou komisiou na ocenenie primátorom mesta Košice.

Za materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice bude 10 ocenených, z toho 3 riaditelia a 7 pedagógovia.
Za základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice bude 17 ocenených, z toho 3 riaditelia a 14 pedagógovia.
Za základné umelecké školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice budú traja ocenení, z toho jeden riaditeľ a dvaja pedagógovia.
Za materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mestských častí Košice - Šaca je navrhnutá jedna riaditeľka a Košice - Staré mesto je navrhnutá na ocenenie tiež jedna riaditeľka.
Za neštátne školy a školské zariadenia v územnej pôsobnosti mesta Košice budú ocenení na návrh riaditeľa školy jeden pedagogický zamestnanec a na návrh oddelenia školstva MMK jeden riaditeľ a jeden zriaďovateľ súkromnej základnej umeleckej školy.
Na návrh Rady základnej organizácie odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy Košice I. bola schválená na ocenenie primátorom mesta Košice vedúca oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice Mgr. Helena Jeníková.

36 pedagogickí zamestnanci, ocenení primátorom mesta Košice, si z rúk primátora Františka Knapíka prevezmú ocenenie vo forme ďakovného listu ako prejav vďaky za ich dlhoročné pedagogické majstrovstvo a takt, odbornú erudovanosť, dosiahnuté úspechy a príkladné charakterové vlastnosti, múdrosť a lásku, ktorými napĺňajú svoje povolanie.

Zdroj: Oddelenie školstva MMK