Prejsť na obsah

České centrum v Košiciach má novú riaditeľku

Kultúra, ekonomika, cestovný ruch a mnoho iných tém a okruhov slúži Českému centru na propagáciu Českej republiky v Košiciach. Jeho doterajšia riaditeľka Stanislava Bartošová ukončila svoju misiu v metropole východu a na jej miesto prišla nová kultúrna vyslankyňa našich západných susedov Kateřina Novotná. Na svojom dnešnom stretnutí s predstaviteľmi kultúrnych inštitúcií sa predstavila a oficiálne tak zahájila svoju misiu. Zablahoželať k jej novej životnej výzve prišiel aj primátor mesta Ing. F. Knapík, ktorému záleží na vzťahoch mesta s Českým centrom.
Kateřina Novotná doteraz pracovala v kultúrnej oblasti. Štyri roky riadila České centrum v Moskve. Podľa jej kolegýň je to temperamentná a húževnatá žena, ktorá sa na svoj nový post veľmi teší.
České centrum svoju činnosť rozbehlo v Košiciach v septembri 2005. Disponuje vlastnou budovou na Rázusovej ulici, kde je k dispozícii malá prezenčná aj absenčná knižnica a čitáreň českej periodickej tlače. V knižnici a priľahlej záhrade prebiehajú výstavy českých umelcov.