Prejsť na obsah

Čitateľský maratón

Medzinárodný maratón mieru si do svojej knihy života zapíše tohto roku už 86. stranu.Knižnica pre mládež mesta Košice pri tejto príležitosti  usporadúva už siedmy ročník sprievodného podujatia  s príslovečným názvom Čitateľský maratón.
Počas 2 hodín a 15 minút sa mladí čitatelia zapoja do hlasného čítania, ktoré sa uskutoční 2. októbra od 13. 15 hod. do 15.30 hod. na verejných priestranstvách v mestských častiach, kde sídlia jej pobočky, čiže v: MČ Západ, Sever, Juh, Ťahanovce, Nad Jazerom, Dargovských hrdinov, sídlisko KVP.
„Maratónci" musia počas čitateľského maratónu zdolať – prečítať 1 stranu z vybranej knihy. Tohto roku sa mestskými časťami ponesú príbehy z diel spisovateľky Márie Ďuríčkovej. Cieľom tohto sprievodného podujatia je pozdraviť skutočných borcov na náročnej trati a ukázať pozitívny vzťah detí ku knihe a čítaniu.

BURZA KNÍH
Knižnica pre mládež Juh organizuje z vlastného knižného fondu počas celého mesiaca október burzu vyradených kníh. Knihy si môžu čitatelia zakúpiť v knižnici pre mládež Juh, D. Feju 5, počas výpožičného času, konkrétne v pondelok a v stredu od 10.00h do 18.00h, v utorok a v piatok od 18.00h do 16.00h a vo štvrtok od 13.00h do 16.00h.

MOJA PRVÁ CESTA DO KNIŽNICE
Každý milovník kníh si určite pamätá na moment, kedy mu bolo odhalené tajomstvo a čaro knihy. Sprostredkovať čaro kníh budúcim školákom sa rozhodla prostredníctvom podujatia s názvom Moja prvá cesta do knižnice aj Knižnica pre mládež. Prvé stretnutie predškolákov v knižnici sa uskutoční 7. októbra 2009 o 10.00h v ZŠ Krosnianska 2.

OKIENKO DO DUŠE
Netradičné podujatie – Okienko do duše si pre svojich čitateľov na 12. októbra pripravila Knižnica pre mládež. Stretnutie so psychológom sa uskutoční v Knižnici pre mládež Nezábudka, Poľovnícka ul. č. 8 o desiatej hodine dopoludnia.


STARÍ, MLADÍ, TAK TO CHODÍ, VŠETCI SME NA JEDNEJ LODI
Medzigeneračné stretnutie detských čitateľov Knižnice pre mládež a seniorov sa bude konať v Klube dôchodcov Košice – Juh taktiež 12. októbra o 14.00h.

PSÍK – PRIATEĽ A POMOCNÍK
Hovorí sa, že najlepším priateľom človeka je pes. Či je to tak skutočne, vedia azda najlepšie ich majitelia. Viac ako priateľmi sú však určite tieto zvieratá pre ľudí s poruchami zraku. Knižnica pre mládež Staré mesto sa pri príležitosti Dňa bielej palice rozhodla zorganizovať vo svojich priestoroch 14. októbra o 14.00h podujatie s príslovečným názvom Psík – priateľ a pomocník.

CHRÁŇME SI SVET
Prednášku o ochrane životného prostredia v spolupráci s firmou KOSIT organizuje Knižnica pre mládež Staré mesto, Tajovského 9, 21. októbra 2009 o 10.15h.

AJ, CITY MOJE, ISKRY HROMOVÉ
Ste milovníkmi Štúrovskej poézie? Tak práve vám je určené podujatie s názvom AJ, CITY MOJE, ISKRY HROMOVÉ, ktoré usporiada Knižnica pre mládež OD BILLA, Námestie nádeje 1, vo svojich priestoroch 23. októbra 2009 o 10.00h.

SLADKÉ SNÍČKY
Nežné príbehy na pokojný spánok vám prečítajú starí rodičia, rodičia, tety knihovníčky a deti v Knižnici pre mládež Západ, Humenská 9, 26. októbra 2009 o 18.00h.



Kontakt:
Knižnica pre mládež
Tajovského 9, tel.: 62 223 90, 62 571 96
http://www.n.kosicekmk.sk/
http://kmk.zvykni.sk
http://www.cassovia.sk/kmk