Prejsť na obsah

Dlhodobo odstavené a opustené motorové vozidlá bez EČV alebo s mimokošickým EČV

Vážení občania, návštevníci webovej stránky Mestskej polície Košice,

Mestská polícia Košice venuje značnú pozornosť problematike odstavovania nepojazdných motorových vozidiel na verejných priestranstvách, prevažne však na plochách, ktoré sú určené na parkovanie motorových vozidiel. Uvedené motorové vozidlá dlhodobo zaberajú parkovacie miesta, poškodzujú životné prostredie, znečisťujú verejné priestranstvá a narušujú estetický vzhľad okolia. Častokrát si ich držitelia ani neuvedomujú, že sa svojím konaním dopúšťajú priestupku a v zmysle zákona NR SR č. 223/2001 Zb. o odpadoch môžu byť príslušným štátnym orgánom alebo orgánom obce sankciovaní.

Úlohou príslušníkov Mestskej polície Košice je zisťovať držiteľov (majiteľov) takýchto motorových vozidiel a každé porušenie zákonnej povinnosti oznámiť príslušnému úradu, ktorý je v tejto veci kompetentný ďalej konať. Značné množstvo takýchto motorových vozidiel nemá na vozidle umiestnené evidenčné číslo vozidla, a preto nie je možné presne identifikovať držiteľa motorového vozidla a odstrániť protiprávny stav.
Z tohto dôvodu vás chceme požiadať o pomoc pri zisťovaní držiteľov daných motorových vozidiel. V prípade, ak poznáte niektorého držiteľa motorového vozidla, ktoré je uvedené v prílohe alebo máte vedomosť o odstavenom a opustenom motorom vozidle na verejnom priestranstve vo vašom okolí, oznámte prosím túto skutočnosť na bezplatné telefónne číslo Mestskej polície Košice: 159 alebo zašlite informáciu na e-mailovú adresu Mestskej polície Košice: msp.msp@kosice.sk.


Za spoluprácu vám vopred ďakujeme


JUDr. Milan Dvorožňák
náčelník MsP Košice