Prejsť na obsah

Ekotopfilm 2007

Už siedmy krát sa koná v Košiciach prehliadka vybraných víťazných filmov – 34. Medzinárodného festivalu filmov o trvalo udržateľnom rozvoji – ekotopfilm 2007, ktorý prináša informácie a filmy o zaujímavých ľuďoch, o živote na tejto planéte a o vzťahu k nej. Organizátori tento rok pre odbornú i laickú verejnosť pripravili viac ako 30 filmov, ktoré sa budú počas utorka, stredy a štvrtka (20.-22.11) premietať takmer nonstop v kinosále Radnice na Hlavnej 59.
Cieľom prehliadky festivalu je priblížiť návštevníkom prostredníctvom svojho filmového a sprievodného programu problematiku trvalo udržateľného rozvoja. „Sme radi, že sa nám darí vplývať na verejnú mienku a prispievať k celoslovenskej diskusii o životnom prostredí,“ povedal Peter Lím, výkonný riaditeľ festivalu.

V rámci prehliadky sú pripravené pre návštevníkov diskusné večery, prednášky a prezentácie z oblasti životného prostredia. Filmový program prehliadky ponúka filmy z rôznych kútov sveta. Premiéru bude mať aj najnovší film slovenského režiséra Pavla Barabáša – Tepuy, ktorého príbeh sa odohráva uprostred orinockého pralesa vo Venezuele. Vďaka jeho nedostupnosti sa tu zachovali prehistorické formy života, staré milióny rokov.

Do Košíc zavíta aj držiteľ tohtoročnej ceny „Honour of ekotopfilm 2007“ slovinský plavec Martin Strel, ktorý ako prvý človek na svete preplával najdlhšiu rieku sveta Amazon (7000 km). Diskusný večer s Martinom Strelom sa uskutoční 21. novembra (streda) o 18.00 hod. v Radnici.

Program celého festivalu si môžete pozrieť na Hlavnej stránke mesta.