Prejsť na obsah

Festival sakrálneho umenia počas víkendu zaujal

21. ročník Festivalu sakrálneho umenia už v priebehu uplynulého týždňa ponúkol niekoľko podujatí, vrátane stredajšieho monumentálneho predstavenia s názvom Tu es Petrus, ktoré u divákov zožalo obrovský úspech.
V piatok bola otvorená výstava "20.rokov na ceste k duchovnej slobode" v átriu Teologickej fakulty Katolíckej univerzity. 
Počas víkendu festival ponúkol Poľovský koncert v Kostole sv. Michala, ktorý v sobotu podvečer predstavil niekoľko kostolných zborov a malých hudobných zoskupení.
V nedeľu 21. novembra o 17.00 hodine vystúpila vo Veľkej sále Historickej radnice česká SCHOLA GREGORIANA PRAGENSIS so skladbami pod názvom ARS ANTIQUA - Paríž v 13. Storočí. Umeleckým vedúcim je David Eben, dirigentom Hasan El-Dunia. Koncert vznikol v spolupráci s občianskym združením pre duchovnú kultúru ARBOR.
Program festivalu  pokračuje aj v priebehu tohto týždňa. V nedeľu 28.novembra vyvrcholí záverečným Ekumenickým koncertom v Dome umenia.
Kompletný prehľad 21. ročníka Festivalu sakrálneho umenia nájdete v prílohe. Na všetky podujatia sú záujemcovia srdečne pozvaní.