Prejsť na obsah

Hokej môžete v HD kvalite chytiť aj z Dubníka

Televízni diváci prakticky na celom východe budú môcť sledovať programy verejnoprávneho multiplexu STV1, STV2, STV3 a počas trvania MS v hokeji aj kanál STV1 v HD kvalite bezplatne na svojich prijímačoch. Stačí im k tomu len novší typ televízora s DVB tunerom alebo aj starší TV, na ktorý je pripojený set-top box.

Ak však chcete vidieť góly našich hokejistov vo vysokom rozlíšení špeciálne na kanáli STV1 HD, musíte mať doma televízor, ktorý dokáže dekódovať signál aj v štandarde MPEG-4. Zvyšné 3 verejnoprávne kanály totiž vysielajú v staršom štandarde MPEG-2.

V Košiciach a blízkom okolí sú verejnoprávne kanály šírené z rovnakého kanála na vysielači Heringeš, komerčný multiplex (TV Markíza, TV Doma, Joj a Joj Plus) sa vysielajú z 59. kanála. Už onedlho by mali byť rovnaké programy šírené aj z vysielača Makovica pri Herľanoch, čím sa výrazne zlepšia príjmové podmienky v Košickom kraji vrátane blízkeho okolia Košíc, kam "nedoletí" signál z Heringeša. Do začiatku leta bude ešte v prevádzke aj prechodný multiplex z vysielača na Makovici, v ktorom sú STV1, STV2, Markíza a Joj zo 64. kanála.

zdroj: Korzár