Prejsť na obsah

Hokejová rada: Radšej choďte do Košíc

Čitateľom ste odporučili skôr Košice. Prečo? „Keď chcete ísť hlavne na hokej, ponúkajú viac voľných lístkov, ľahšie sa tam dá nájsť ubytovanie, hoci aj tam si niektoré hotely zvýšili ceny na trojnásobok. Košice navyše zobrali majstrovstvá vážnejšie a pripravili oveľa viac sprievodných akcií."
Žijú Košičania majstrovstvami viac?
„Teraz na začiatku určite. Samozrejme, pokiaľ sa Slovensko dostane do bojov o medailu, bude aj Bratislava a celé Slovensko na nohách."
Kde boli rozdiely?
„Keď som prišiel v Košiciach do informačného turistického centra, kde majú mnoho suvenírov a letákov, okamžite mi boli schopní poradiť, kde sa dá ubytovať, kde budú akcie a čo sa bude diať. Keď som prišiel do Bratislavy, mal som pocit, že som sa vrátil do 80. rokov. Nemali skoro žiadne letáky, neboli mi schopní poradiť a tá pani bola nešťastná z toho, že sa jej na niečo pýtam."
Je pravda, že sa Bratislava zdá Čechom drahá?
„Je. Skutočne je aj na pražské pomery v niektorých momentoch predražená. Čo Bratislave chýba, je stredný štandard hotelov aj služieb, kde síce nedostávate špičkovú kvalitu, ale napriek tomu ste spokojní a nestojí vás to obrovské peniaze."
Čo sa môže turistom na Slovensku naozaj páčiť?
„Pokiaľ je niečo, kvôli čomu sa na Slovensko skutočne oplatí cestovať v prípade, že sa Česi a Slováci dostanú do záverečných bojov, je určite atmosféra. Tá je v Bratislave ešte výrazne lepšia, než keď my sme bojovali o majstra sveta v Česku. Keď sme sa dostali do finále, žilo tým jedno či dve námestia, ale keď sa to stalo Slovákom, žila tým skutočne celá Bratislava."

zdroj: Korzár