Prejsť na obsah

HRONCOLAND SA VYDARIL - ZŠ Hroncova 23, Košice

Dňa 23. mája 2012 areál Základnej školy na Hroncovej ulici ožil ako málokedy. Uskutočnilo sa tu športovo - zábavné podujatie pod názvom Hroncoland. Záštitu nad týmto podujatím mal sám starosta MČ Košice – Sever Marián Gaj.

Podujatie prebiehalo v dvoch častiach. Dopoludnia sa uskutočnili športové turnaje vo volejbale, basketbale i futbale. Súperili sme s Obchodnou akadémiou na Watsonovej ulici. Mladšie deti súťažili v orientačnom behu, pretekalo sa na kolieskach / korčule, kolobežky/, kreslilo na asfalt. Dopoludnie spestrili žiačky Strednej zdravotníckej školy na Moyzesovej ulici s ukážkami poskytovania prvej pomoci i členovia policajného zboru s ukážkami práce psovodov.

Popoludnie sa nieslo v duchu športu, zábavy a dobrého jedla. Aj keď občas spŕchlo, o dobrú náladu sa staral vždy pripravený moderátor Martin. Na pódiu vystupovali speváci, tanečníci a ostatní umelci. V telocvični sa predstavili s ukážkami kapuery, šermiari, členovia Slobody zvierat predviedli ukážky výcviku psíkov.
Prekvapením dňa bol príchod historických vozidiel z veterán klubu Košice.
Medzi najmladšími deťmi bol  najväčší záujem o jazdu na živom koni, skákanie v nafukovacom hrade, maľovanie na tvár, či vyhotovovanie rôznych figúrok z balónikov.

Na zabezpečení zaujímavého programu sa okrem učiteliek, vychovávateliek školy podieľali aj Súkromná umelecká škola Boby Brelly a súkromná materská škola Medvedíky Junior, ktoré sídlia v areáli našej školy.
A nezaprel sa ani náš starosta. Počas celého dňa priložil ruku k dielu, staval stany, zabezpečoval pódium, technickú stránku podujatia a predovšetkým dobrú náladu. Veľké poďakovanie patrilo aj našim pani kuchárkam. Okrem výborného guľášu napiekli lángoše i pizze, podávali párky. Na svoje si prišli aj vyznávači sladkých dobrôt. O to sa postarali rodičia našich detí.

Hroncoland bol ozaj plný prekvapení. Všetkým sa podujatie veľmi páčilo a veria, že tak to bude v našej škole každý rok.

Bližšie informácie nájdete na webovom sídle ZŠ Hroncova 23, Košice: www.zshronke.edu.sk.