Prejsť na obsah

Informačné centrum mesta Košice ponúka služby aj priamo na autobusovej stanici

Informačné centrum mesta Košice (ICMK) pre skvalitnenie služieb v letnej turistickej sezóne otvorilo svoju pobočku priamo v hlavnej budove Autobusovej stanice. "Dôvod bol veľmi jednoduchý - podchytiť turistov prichádzajúci do Košíc autobusmi, vlakmi. Chceme im ponúknuť prvotné informácie o ubytovaní, stravovaní, kultúrnych akciách a ďalších možnostiach v meste i blízkom okolí," vysvetľuje vedúci ICMK Martin Hézsely. Vďaka ústretovému prístupu majiteľov budovy autobusovej stanice ich môžu návštevníci mesta získať v príjemných moderných priestoroch.

Informačné centrum poskytuje taký komplex služieb, ako pracovisko na Hlavnej 59, na prízemí Historickej radnice. Popri množstve obrazových publikácií a upomienkových predmetov sú k dispozícii tri druhy brožúrok o možnostiach ubytovania, stravovania, kultúrneho vyžitia a relaxu s mapkou centrálnej mestskej zóny. Oproti minulej sezóne tieto propagačné materiály ponúka ICMK zadarmo.

"Priamo v informačnom centre na Hlavnej ulici sme v minulej sezóne obslúžili okolo 1500 zahraničných návštevníkov. Najviac z okolitých štátov, Česka, Poľska a Maďarska, v prvej pätke boli aj občania USA a Veľkej Británie. Medzi exotických hostí určite patrili návštevníci z Trinidadu a Tobaga, India, Kanady. Pre záujemcov vieme poskytnúť kvalitné sprievodcovské služby po meste, ale aj okolí," hovorí Martin Hezsely. Ako novinku pripravili pracovníci ICMK možnosť výletov do okolia, ktoré sa dajú objednať priamo v recepciách hotelov. Sprievodca ráno vyzdvihne hostí, ktorí si vyberú jeden z piatich ponúkaných okruhov a večer ich dopraví späť.

Po troch rokoch od posledného prieskumu zisťuje v tejto sezóne informačné centrum prostredníctvom dotazníkov vybrané údaje. Napríklad či mesto navštevujú individuálne, alebo v skupinách, ako sa o meste dozvedeli, aký spôsob dopravy zvolili, či sú spokojní so službami, ako hodnotia schopnosť komunikovať v cudzích jazykoch u personálu v ubytovacích a stravovacích zariadeniach. Koncom sezóny bude štatistika vyhodnotená. Do budúcnosti plánuje mesto ďalej rozširovať sieť centier, aby boli čo najbližšie k návštevníkom.