Prejsť na obsah

Informačné centrum sa priblížilo k turistom

Nachádzajú sa tiež v Historickej radnici, ale sú viditeľné z Hlavnej ulice, čím sa posunuli bližšie k turistom a všetkým návštevníkom mesta. V moderných a priestrannejších priestoroch bude informačné centrum počas letnej turistickej sezóny k dispozícii turistom 7 dní v týždni.
Počas letných prázdnin v roku 2006 navštívilo Informačné centrum mesta Košice 2393 zahraničných turistov zo 42 štátov. Najväčší záujem o mesto Košice majú občania okolitých krajín: Česká republika, Poľsko a Maďarsko. Ďalej nasledujú štáty, ako USA, V. Británia, Nemecko, Holandsko, Francúzsko. O informácie žiadali aj turisti z nasledujúcich exotických štátov: Seychely, Taiwan, Thajsko, Arabské emiráty, Kolumbia, Malajzia, Mexiko a Nový Zéland.
Dopyt zahraničných návštevníkov bol tradičný: informácie o meste – čo sa tu dá vidieť, sprievodcovské služby, rezervácia ubytovanie, kultúrna , alebo zábava na večer, tip na reštauráciu , informácie o okolí Košíc. Pri tejto celej škále bezplatných informácií si môžu turisti vybrať zo širokého sortimentu suvenírov s motívom Košíc. Často využívaný bol aj internet v tunajšom internet klube. V súvislosti s presťahovaním sa očakáva nárast obslúžených turistov. Ako novinka sú pre nich pripravené brožúrky o historických pamiatkach, rekreačných lokalitách a mapa centra mesta, v rozšírenom sortimente a všetko zdarma.
Zdroj - ICMK