Prejsť na obsah

Košice sú schopné pripraviť podmienky pre hokejové majstrovstvá

Primátor Zdenko Trebuľa prijal 1. apríla v Historickej radnici na Hlavnej ulici dvoch zástupcov Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF - prezidenta Rakúskeho hokejového zväzu Dietra Kalta a Rusa Vsevoloda Kukuškina, ktorých sprevádzal generálny sekretár Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček. Členovia hodnotiacej komisie IIHF boli na Slovensku na dvojdňovej pracovnej návšteve súvisiacej so záujmom Slovenska usporiadať majstrovstvá sveta v roku 2010. V Košiciach si prezreli súčasné ubytovacie a dopravné možnosti v meste a okolí, navštívili objekt budúcej Košickej Arény a informovali sa podrobne aj o ďalších záležitostiach súvisiacich s deklarovaným záujmom Košíc uchádzať sa o usporiadanie jednej zo skupín MS.

Pri stretnutí na radnici, na ktorom sa zúčastnil aj prezident HC Košice a občianskeho združenia Košická Aréna Ľubomír Veme a riaditeľ HC Košice Juraj Bakoš informoval Zdenko Trebuľa o súčasnom stave ubytovacích kapacít v Košiciach i blízkom okolí, plánovanej výstavbe nových hotelov a ubytovacích zariadení, možnostiach na parkovanie a existujúcich dopravných systémoch. "Košice sú schopné pripraviť podmienky pre spoluúčasť na svetovom šampionáte 2010 na Slovensku. V prípade, že naša kandidatúra bude úspešná, mesto urobí všetko pre to, aby sme boli dobrými spoluorganizátormi," potvrdil záujem samosprávy primátor Zdenko Trebuľa.

O možnosti usporiadať Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v roku 2010 na Slovensku budú rozhodovať delegáti IHHF na tohtoročnom šampionáte vo Viedni.