Prejsť na obsah

Košické basketbalistky zmenili meno

V novom ročníku basketbalovej extraligy žien 2007/2008 budú majsterky z metropoly východu na slovenských a európskych palubovkách reprezentovať basketbalový klub KOSIT 2013 Košice. O tejto a ďalších zmenách informovali médiá generálny manažér klubu Daniel Jendrichovský, generálny riaditeľ KOSIT-u Daniele Ceccotto, primátor Košíc František Knapík a riaditeľ vonkajších vzťahov U.S.Steel Košice Ján Bača.
D. Jendrichovský komentoval zmenu názvu klubu: „Z názvu odchádza K CERO ako aj V.O.D.S., pretože pozíciu generálneho partnera získala spoločnosť KOSIT. Mimoriadne dôležitý je pre nás vstup mesta Košice, ktoré počas svojej kandidatúry na titul Európske hlavné mesto kultúry v roku 2013 bude môcť prostredníctvom nás pôsobiť nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Dohodli sme sa na kombinovanom názve KOSIT 2013 Košice, ktorý reprezentuje ako generálneho partnera tak aj mesto Košice." Jeho slová doplnil primátor mesta, ktorý dodal, že aj to je jedna z foriem ako napĺňať cestu k získaniu titulu EHMK.
Niet pochýb o tom, že silná podpora tradičného košického basketbalového klubu žien je dôsledkom vynikajúcich výsledkov, ktoré v uplynulom období dosiahol. Vďaka tomu vzrástol aj rozpočet klubu o viac ako 4 milióny v porovnaní s minulým ročníkom a sumou 22 miliónov Sk bude najväčší v doterajšej histórii klubu.