Prejsť na obsah

Košické deti privítali tučniakov

Vítaním piatich tučniakov a bohatým kultúrnym programom vyvrcholil v nedeľu 1. júna v Zoologickej záhrade v Košiciach Deň detí.
Tri samičky a dvoch samčekov, ktoré si potrpia na čistú vodu a čerstvé ryby, priviezli do Košíc z pražskej ZOO. Podľa riaditeľa ZOO Štefana Kollára si tučniaky najviac pochutia na morských sleďoch a makrelách. Tučniakov prišiel do ZOO osobne nakŕmiť aj primátor mesta František Knapik a prezident US Steel-u George Babcoke. "Teším sa, že sa dnešná akcia pre deti vydarila. Preverila zároveň aj možnosti mesta v dopravnom spojení s touto Mestskou časťou. Je evidentné, že so zvyšujúcim sa záujmom o ZOO musíme čo najrýchlejšie riešiť hromadnú dopravu, možno aj z iných smerov," povedal F. Knapik na margo vytvárajúcich sa kolón áut, ktoré smerovali do ZOO.

Okrem tučniakov bol pre deti pripravený bohatý program. Autogramiáda hokejistov, súťaže, vlasové štúdio, maľovanie na tvár a nafukovacie atrakcie.
Ďalším darčekom od spoločnosti US Steel a novinkou v ZOO je detský letný tábor priamo v areáli záhrady, kde budú môcť deti v pätnástich stanoch umiestnených na betónovom podloží stráviť vždy jednu noc z piatka na sobotu. Vedenie ZOO pripravuje aj ďalšie zaujímavé kuriozity, ktoré spestria pobyt návštevníkom záhrady.