Prejsť na obsah

Košické Vianoce

Mesto Košice v týchto dňoch finišuje na posledných detailoch a kompletnom programe Košických Vianoc 2007. Vianočné stánky sprevádzajúce predvianočnú atmosféru v meste budú v prevádzke od 5. do 23. decembra. Zväčšia drevené stánky lemujúce obe strany Hlavnej ulice od Immaulaty až takmer po OD TESCO budú ponúkať suveníry, darčekové predmety, vianočnú výzdobu, občerstvenie, včelie výrobky a cukrovinky. Medzi stánkami sa vymedzí zastrešený priestor určený na konzumáciu jedál. Jeden zo stánkov zaplnia organizácie ponúkajúce predmety, ktorých výťažok poputuje na charitatívne účely. Organizácia Frigo v tomto stánku usporiada počas vianočných víkendov tvorivé dielne, kde si deti budú môcť vyrobiť rôzne predmety s vianočnou tematikou. Tradične sa nezabudlo ani na stánok s ponukou primátorského punču, pri ktorého predaji sa vystriedajú mnohé osobnosti mesta.
Inštalácia vianočného stromčeka začína 28. novembra. Pod stromom bude neskôr postavené pódium s protišmykovou plochou, pripravené pre vianočný program. Účinkovať na ňom budú počas predvianočných večerov rôzne skupiny, súbory, jednotlivci a zbory. Program začne vždy o 17.00 hod.
Vianočný program, ktorý začína 5. decembra pripravuje mesto v spolupráci s US Steelom pod názvom „Kým príde Mikuláš“. Jeho začiatok sa plánuje 15 minút pre sedemnástou hodinou.
Vianočná výzdoba mesta a stánky sa demontujú 7. januára 2008.