Prejsť na obsah

Košický amfiteáter opantala hokejová eufória

Hokejový šampionát vtrhol do Košíc. Ulice mesta včera zachvátil ošiaľ. Najväčšie emócie zažívali fanúšikovia na naplnenom amfiteátri pri sledovaní večerného zápasu našich so Slovinskom.
KOŠICE. Pred košickou Steel Arénou bola včera podvečer skvelá nálada. Skupinky francúzskych a švajčiarskych fanúšikov v dresoch svojich tímov sa pred úvodným stretnutím šampionátu priateľsky pri pive podpichovali.
Len sa čudovali pri pohľade na krúžiaci policajný vrtuľník, dvojicu policajtov na koňoch a ďalších chlapcov v uniformách, ktorí mali strážiť poriadok. Z ich pohľadov sa dalo čítať, že sú tam zbytočne.
Ožil amfiteáter V uliciach Košíc má byť počas majstrovstiev denne 720 policajtov, teda dvojnásobok oproti bežnému stavu. Podľa krajskej hovorkyne Jany Demjanovičovej zatiaľ nemuseli v súvislosti so šampionátom nič riešiť.
Pokojná atmosféra bola aj pri dvoch veľkoplošných obrazovkách na Hlavnej ulici. V City Fan Zone pri Immaculate i Fan Village pri Dolnej bráne rozvoniavali klobásy a špeciality, viac pozornosti ako prvý televízny prenos zo stretnutia Nemecko - Rusko pútali desiatky stánkov remeselníkov, živá cimbalová hudba či živá socha hokejistu.

zdroj: Korzár