Prejsť na obsah

KOSIT mení kontajnery

Po ukončení vzájomných rozhovorov vypracovala spoločnosť KOSIT oboma stranami akceptovaný harmonogram zámeny kontajnerov na sídlisku Ťahanovce, Furča a KVP. Zámerom tohto kroku bolo predísť nekoordinovanému zberu nádob na odpad. Po dohode boli určení aj jednotliví koordinátori výmeny za každú organizáciu.
S koordinovanou zámenou kontajnerov sa začalo v druhý januárový deň na sídlisku KVP. V ten istý deň bol porušený stanovený harmonogram, keď firma A.S.A spustila živelné sťahovanie kontajnerov na sídlisku Ťahanovce. Rovnaká situácia nastala aj na sídlisku Furča. Firma KOSIT situáciu vyriešila promptným rozvozom kontajnerov v priebehu noci. Podľa našich informácií, by mala byť výmena nádob v tomto okamihu vo všetkých Mestských častiach pravdepodobne ukončená. Zamestnanci spoločnosti na niektorých miestach dočisťujú predmetné stanovištia.
Ako informovala spoločnosť KOSIT, A.S.A v tomto prípade nepostupovala podľa dohodnutého harmonogramu. Zároveň nebola ochotná personálne koordinovať práce s firmou KOSIT a dodržiavať denné limity zámen zberných nádob. Aj z tohto dôvodu monitorovali dvaja kontrolóri KOSIT-u priamo v teréne a a promptne reagovali na vzniknutú situáciu. Jednotlivé Mestské časti boli so vzniknutou situáciou oboznámené.