Prejsť na obsah

Leto v Košiciach frčí

Leto máva často rôzne prívlastky. To v Košiciach je najmä kultúrne, zaplnené rozmanitými akciami, ktoré vypĺňajú voľné chvíle obyvateľom i návštevníkom Košíc.
Už po tretíkrát sa tohto roku realizuje v meste projekt „Leto v Košiciach", ktorý začal 1. júna. Súčasťou programu sú pravidelné a nepravidelné podujatia, ktoré sa uskutočňujú najmä v centre mesta. Medzi pravidelné akcie patria blokové programy konajúce sa v stredu, štvrtok a v piatok pri Dolnej bráne, kde mesto Košice realizuje a vypĺňa práve piatkový program, ktorý zahŕňa hudobné, tanečné, spevácke vystúpenia, festivaly a výstavy.
Obohatením horúcich letných dní budú Shakespearovské slávnosti. Po Prahe a Bratislave zavítajú divadelné súbory aj do Košíc a predvedú diela najznámejšieho anglického dramatika, o ktorých autorstve sa dodnes vedú polemiky. V dňoch 24. až 26. júla sa priestor pri Dolnej bráne premení na divadelné pódium s kulisami z anglického vidieka.
V týchto dňoch spríjemňuje Košičanom a návštevníkom mesta svojim bohatým programom Cassovia Folkfest. Jeho súčasťou bude vo štvrtok 21. júna noc plná všakovakej hudby. V deň letného slnovratu sa Sviatok hudby oslávi na Hlavnej ulici koncertom skupín a jednotlivcov hrajúcich muziku rôzneho žánru. Od 15. hodiny sa v priestoroch pri Dolnej bráne, pri Štátnom divadle, pred ZUŠ M. Hemerkovej a pred Klubom dôchodcov Staré mesto vystrieda desiatka interpretov, ktorí spestria príjemný letný podvečer najdlhšieho dňa v roku.
Bližší program je v prílohe.