Prejsť na obsah

Ľudia sa na ruch v noci nesťažujú

Hokejový šampionát do metropoly východu priniesol nielen niekoľkotisíc fanúšikov, ale aj život do historického cetra či košického amfiku, kde sa zdržujú tisíce ľudí. Napriek tomu Sever ani Staré Mesto nezaznamenali od svojich obyvateľov podnety na rušenie nočného pokoja v meste. Ten počas konania šampionátu radnica predĺžila o hodinu, teda z 22.00 hod. na 23.00 hod. Polícia: V meste je pokoj "Všetko prebieha štandardne, v poriadku. Žiaden podnet na rušenie nočného pokoja sme nedostali," povedal náčelník košickej mestskej polície Juraj Bukuš. Tvrdí, že aj samotní obyvatelia sa počas konania hokejového šampionátu správajú inak.

"Ľudia, keď neutekajú do nemocnice či roboty, ale na hokej, sú oveľa pokojnejší a tolerantnejší. Aj fanúšikovia sa správajú v norme. Nejaký alkohol v sebe majú, občas sú aj nejaké výkriky, myslím však, že to k šampionátu patrí."

Košická mestská polícia nemusela riešiť ani podobný prípad, ako sa stal v Bratislave, keď sa bieloruskí fanúšikovia chceli okúpať vo fontáne v centre. "Náš primátor to nevidel, bratislavský primátor to nahlásil," reagoval s úsmevom na incident náčelník Bukuš.

Na priebeh šampionátu dohliada v Košiciach 80 mestských policajtov a 720 štátnych policajtov.

zdroj: korzár