Prejsť na obsah

Magický hudobný večer na schodoch magistrátu prerušila búrka

Štvrtkový večer bol pre mnohých Košičanov nabitý emóciami, okorenený skvelou hudbou a  umocnený svetelnou šou , no zároveň sa stal pre naše mestom symbolom toho najúprimnejšieho ľudského slova – ďakujem. Dnes už tradičný galakoncert na schodoch košického mestského magistrátu vytvoril priestor pre poďakovanie ľuďom, ktorí boli odhodlaní postaviť sa tým najnáročnejším výzva. Často bez nároku na honorár, či len pre lepší pocit na srdci, pomohli zmeniť naše mesto na lepšie miesto pre život.

„Dnes čelíme ťažkým krízam – covidovej kríze, utečeneckej kríze, energetickej kríze a dokonca aj vládnej kríze. Aj napriek tomu, si musíme v týchto neistých časoch nájsť priestor na slovíčko „ďakujem“,“ povedal v príhovore primátor mesta Košice Jaroslav Polaček.

DESmod sľúbil, že sa do Košíc vráti

Pozvaní hostia a stovky ľudí si pozreli famózne vystúpenie chlapcov a dievčat z Tanečného štúdia Adriany Vrbovej v hudobnom sprevádzaní Klasik Bandu. Katarína Koščová sa predstavila divákom ako prvá dáma slovenského šansónu. A folklórny šat dala klasickým hudobným hitom skupina SilBand. Žiaľ Kuly so skupiny Desmod stihol odohrať už len jednu skladbu. Koncert prerušila búrka.

Koncert Ďakujeme 2022 dopadol na výbornú. Hodnotíme ho veľmi pozitívne hlavne preto, že splnil svoj cieľ. Poďakoval Košičanom od srdca za zvládnutie všetkých výziev, ktoré mali a stále majú pred sebou. Dokonca počas dňa, kedy prichádzalo k neuveriteľnému počtu zmien v počasí sme zvládli excelentne i dramaturgiu celého koncertu. Od tanečných vystúpení, zaujímavých aranžmánov orchestra, cez odovzdávanie Plakiet primátora mesta, pesničky Katky Koščovej a SilBandu až po hit V dolinách v podaní DESmodu, ktorých ďalšie hity už ale nedovolila zaspievať mimoriadne silná dažďová prietrž ani istenie elektrického napätia. Všetkým dňom ale nie je koniec a my “chýbajúce” skladby máme u chalanov z kapely “odložené” k dobru, hneď keď to bude možné. Aj takýto je svet umenia a my poznáme jeho dobrú stránku. Ďakujeme ešte raz všetkým, ktorí prispeli k tomu, že sme poďakovali opäť veľkolepo a s noblesou,“ povedal po nečakanom ukončení podujatia jeho moderátor a organizátor Richard Herrgott.

Plaketu primátora mesta Košice si odnieslo 15 ocenených osobností, organizácií a súkromných spoločností,  ktorým ich na pódiu odovzdali námestníčka primátora Lucia Gurbáľová, námestník primátora Marcel Gibóda a primátor mesta Košice Jaroslav Polaček.

Zoznam ocenených v rámci galakoncertu „Ďakujeme 2022“:

 

  1. Ivan TREĽO

riaditeľ ľudských zdrojov, BOZP a PO TAURIS GROUP a člen predstavenstva TAURIS, a.s.

  1. Mgr. Denisa DRIMÁKOVÁ

riaditeľka Centra voľného času Košice

  1. Školy a školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice
  2. MUDr., Mgr. René HAKO PhD., MHA, MPH, MBA

Oddelenie zdravotníctva KSK – lekár samosprávneho kraja

  1. Ing. Zuzana JUSKOVÁ, MBA

riaditeľka Slovenského Červeného kríža, územný spolok Košice-mesto

  1. Mgr. Zdenka SLOVIKOVÁ

riaditeľka Strediska sociálnej pomoci mesta Košice

  1. Mgr. Beáta HORVÁTHOVÁ, MBA

riaditeľka Psychosociálneho centra Košice

  1. Mons. Bernard BOBER

košický arcibiskup-metropolita Košickej arcidiecézy

  1. Samuel CIPKA

tlmočník Centra prvého kontaktu pre utečencov z Ukrajiny

  1. vladyka Cyril VASIĽ SJ

arcibiskup – košický eparchiálny biskup Gréckokatolíckej eparchie Košice

  1. Vladimír EPERJEŠI

dobrovoľník

  1. MUDr. Katarína SEDLIAKOVÁ

prezidentka klubu Soroptimist Košice

  1. Ing. Michaela KYSELOVÁ

zástupkyňa World Central Kitchen pre Slovensko a Maďarsko

  1. James E. BRUNO

prezident spoločnosti U. S. Steel Košice, s.r.o.

  1. Mgr. Martin SEMAN

prednosta Okresného úradu Košice