Prejsť na obsah

Malí vedci získali nový priestor

Žiaci zo Základnej školy na Jenisejskej ulici v Košiciach dostali na úvod školského roka darček v podobe novej modernej učebne fyziky. Jej názov je Galileo a náklady na jej rekonštrukciu a modernizáciu dosiahli trinásťtisíc eur. Veľká časť týchto prostriedkov pochádza z projektu Superškola pre všetkých. Projekt podporila Nadácia Dexia banky Slovensko v rámci Grantového programu Moderné regióny. Okrem úpravy priestorov, zakúpenia moderných učebných pomôcok a demonštračných modelov umožňuje realizáciu prednášok mladých vedcov - žiakov školy pre ich spolužiakov a rodičov. Pripravené sú tiež prezentácie odborníkov k témam ako vesmír, ľudské telo, obdobie dinosaurov a ďalšie.

Moderná učebňa je vybavená interaktívnou tabuľou, projektorom a vizualizérom, učitelia budú mať k dispozícii moderný výukový softvér a tiež možnosť realizovať pokusy s elektrickou energiou vďaka novým rozvodom do žiackych stolov.

Riaditeľ školy Mgr. Róbert Schwarcz uviedol: „Sme radi, že vďaka sponzorom sa nám podarilo zmodernizovať učebňu tak, aby aj predmet, akým je fyzika, ktorý sa mnohým žiakom zdá náročný, mohol byť vyučovaný prostredníctvom moderných pomôcok, pokusov a prezentácií. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí sa na tomto projekte podieľajú".

Radosť z novej učebne neskrývala ani učiteľka fyziky RNDr. Libuša Segedyová: „Vždy sme sa snažili so žiakmi robiť pokusy a sprostredkovať im učivo zaujímavým spôsobom. Vďaka novej učebni a modernému vybaveniu to však bude pre žiakov určite zaujímavejšie. Verím, že fyzika sa stane obľúbeným predmetom na ktorý sa budú žiaci tešiť".

Na slávnostnom otvorení učebne sa vo štvrtok 16. septembra zúčastnili zástupcovia mesta Košice, sponzori projektu, žiaci i rodičia. Symbolickú pásku prestrihol riaditeľ košickej pobočky Dexia banky Slovensko Ing. Kepič spolu s riaditeľom školy Mgr. Róbertom Schwarczom.
Na financovaní modernizácie učebne sa podieľalo viacero subjektov, medziiným aj Rada rodičov pri ZŠ Jenisejská.

Zdroj: ZŠ Jenisejská