Prejsť na obsah

Materská škola B. Němcovej 4, Košice

Deti Materskej školy, B. Němcovej 4 v Košiciach
besedovali so spisovateľkou Alžbetou Verešpejovou


Lebo pozor, už to bude!

Dňa 14. marca 2013 Knižnica pre deti a mládež na Ulici B. Němcovej pripravila pre deti našej materskej školy besedu so spisovateľkou Alžbetou Verešpejovou.

Deti jej knihy poznajú, čítame si ich v knižnici, aj v materskej škole. Obľúbená je Trio Kotkodák. Spoločne sme besedovali o tom, čo sa deťom v knihe najviac páčilo, čo si zapamätali. Pre tetu spisovateľku pripravili aj krásne kresby ku týmto zaujímavým rozprávkam.

Nasledovalo varenie polievky, ktorá obsahovala veľa fantázie, lásky, dobra, nehy a iných veľmi potrebných ingrediencií na dobrú knihu.
Lebo:
Súčasťou tejto zaujímavej akcie bolo slávnostné pasovanie detí za rytierov zlatých slov – za detských čitateľov. A pasovala priamo teta spisovateľka, ako inak – knihou. Deti boli plné očakávania kedy prídu na rad a nadšené zo slov pri pasovaní.

Ďakujeme spisovateľke Alžbete Verešpejovej, že si našla čas a prišla medzi deti – svojich čitateľov a tiež našej pani knihovníčke Bc. Janke Karafovej za výbornú organizáciu akcie a za to, že stretnutia v knižnici sú stále plné radosti a dobrej pohody.

Dopoludnie strávené v knižnici bolo pre nás – malých aj veľkých – pekným zážitkom a vzájomným obohatením.


PaedDr. Marianna Jamborová
riaditeľka materskej školy