Prejsť na obsah

Materská škola Hronská 7, Košice

Otvorenie detského dopravného ihriska
na Materskej škole Hronská 7, Košice

S návrhom zapojiť materskú školu do projektu Nadačného fondu Slovak Telekom v Nadácii Pontis prišla mamička Ing. Nataša Grendelová. Jej iniciatíva nadchla aj ďalších členov združenia rodičov školy a v spolupráci s riaditeľkou materskej školy bol vypracovaný projekt pod názvom „Dopraváčik malý som, môžem jazdiť s ocinom".

Veľmi nás potešila správa o tom, že hodnotiaca komisia zaradila náš projekt do počtu 66 víťazných projektov zo 152 podaných žiadostí. Od uvedeného okamihu a po obdŕžaní grantu 1.000 eur začali naplno prípravy. Technickú stránku, a to výpočty nákladov, množstvo a druh stavebného materiálu, technický výkres, vizualizáciu ihriska pokryla Ing. Lenka Smoluchová, PhD.
Priebeh svojpomocného priameho realizovania výstavby nebol jednoduchý, a preto veľmi pekne ďakujem v mene svojom a v mene rady rodičovského združenia všetkým obetavým rodinám, ktoré prispôsobili v čase 6-tich víkendov svoj rodinný program tak, aby oteckovia pomohli vybudovať detské dopravné ihrisko, a tiež realizovať konečné terénne úpravy.

Poďakovanie patrí aj zriaďovateľovi Mestu Košice - konkrétne referátu školstva, športu a mládeže za povolenie vybudovať ihrisko. V povrchovej úprave ihriska oceňujeme jeho multifunkčnosť v tom, že okrem intenzívneho rozvíjania poznatkov a praktickej stránky dopravnej výchovy sú splnené aj kritéria pre zdravý telesný vývoj detí pri realizovaní športových a iných pohybových aktivít. Pobyt deti v školskej záhrade počas výstavby bol skúškou a podnetom k osobnej kreativite učiteliek pri plánovaní výchovno-vzdelávacej činnosti v stiesnených podmienkach, ktoré plocha školskej záhrady poskytovala. Celé to obdobie vnímali s pochopením a trpezlivo znášali obmedzenia, za čo sa im patrí veľká vďaka.

Na záver použijem citát, ktorého autorom je americký spisovateľ  Artemus Ward:
Priemerný učiteľ rozpráva. Dobrý učiteľ vysvetľuje.
Výborný učiteľ ukazuje. Najlepší učiteľ inšpiruje.

Preto prajem pedagogickému kolektívu našej MŠ, aby pri využívaní multifunkčnosti detského dopravného ihriska bola práve inšpirácia vždy súčasťou ich práce s deťmi.

Suchá Janka
riaditeľka školy