Prejsť na obsah

Materská škola na Poľnej ulici 1, Košice v MČ i Košická Nová Ves

V Materskej škole na Poľnej ulici 1 v Mestskej časti Košická Nová Ves sa v utorok 16.10.2012 konali oslavy 110. výročia založenia materskej školy v obci.

Podľa údajov miestnej kroniky už v roku 1902 boli v obci tri ľudové školy a v tom roku sa začalo s budovaním aj detskej škôlky. V roku 2002 bola budova prestavaná pre potreby Detského domova a Materská škola sa presťahovala do budovy Základnej školy na Poľnej ulici 1 v Košickej Novej Vsi. Od školského roku 2004/2005 prešla pod zriaďovateľskú pôsobnosť Mesta Košice. V roku 2007/2008 bola prevádzka škôlky presunutá do priestorov k MŠ Ovručská 14, a po vybudovaní výdajnej jedálne sa v máji 2008 vrátila späť na Poľnú ulicu. Strava sa do materskej školy dováža zo Školskej jedálne pri Materskej škole Ovručská 14, Košice. V súčasnosti je kapacita školy 30 detí. Materská škola je plne obsadená.

Oslavy pripravili pracovníci Materskej školy Poľná 1, Košice v spolupráci s referátom školstva, športu a mládeže Magistrátu mesta Košice a s Miestnym úradom Mestskej časti Košická Nová Ves. Na oslavách sa za Mesto Košice zúčastnili vedúca referátu školstva, športu a mládeže PaedDr. Mária Kavečanská a zamestnanci referátu Ing. Henrieta Behinová, Ing. Viktor Forrai. Za Mestskú časť Košická Nová Ves jej starosta Ing. Dušan Petrenka. Pozvané boli všetky bývalé riaditeľky materskej školy, učiteľky, prevádzkoví zamestnanci, zástupcovia rodičov a rady školy ako aj najstarší obyvatelia obce, ktorí navštevovali túto materskú školu.

Vedúca referátu školstva, športu a mládeže,  PaedDr. Mária Kavečanská,  odovzdala v mene vedenia mesta Košice ďakovný list vedeniu a zamestnancom materskej školy pri príležitosti 110. výročia jej založenia. Zároveň poďakovala všetkým pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom, ktorí v materskej škole nechali časť svojho ja a prispeli svojím obetavým prístupom k jej celkovým vysoko hodnotným výsledkom. Popriala veľa úspechov v práci, kreatívne nápady a veľa elánu na ich realizáciu, najmä trpezlivosť zotrvať v neľahkom poslaní vzdelávať a vychovávať deti – našu budúcnosť.
V krátkom kultúrnom programe vystúpili deti materskej školy a folklórna skupina Škvarkare.

Súčasťou osláv je  aj výstava fotografií prezentujúcich toto krásne obdobie.
Výstava je prístupná širokej verejnosti v priestoroch školy od 17.10.2012 do 30.11.2012 v pracovných dňoch počas prevádzky materskej školy od 6,30 hod. do 16,30 hod.