Prejsť na obsah

Materská škola Palárikova 22, Košice


Materská škola Palárikova 22, Košice oslávila svoje 35. narodeniny

Čo je to 35 rokov v živote človeka? Je to najlepší a najkrajší vek, mnohé už dosiahol a mnohé neznáme je ešte pred ním.

No 35 rokov existencie školy je už celkom slušný vek, aby taká škola zostala ešte dlho mladou, vyžaduje značné úsilie, vytrvalosť, starostlivosť a výborné manažérske schopnosti jej vedenia. Neodmysliteľne však k tomu patrí aj v týchto neľahkých časoch rovnako aj ústretovosť, pochopenie a dobrá spolupráca so zriaďovateľom - Mestom Košice a referátom školstva, športu a mládeže Magistrátu mesta Košice.

Materská škola, Palárikova 22, ktorej zriaďovateľom je mesto Košice si pripomenula a oslávila 35. výročie svojho otvorenia.

V závere pracovného týždňa, dňa 8. februára 2013 sa v sviatočnom a príjemnom prostredí MŠ stretli pozvaní hostia. Medzi najdôležitejších hostí rozhodne patrila viceprimátorka mesta Košice MUDr. Renáta Lenártová, vedúca referátu školstva, športu a mládeže Magistrátu mesta Košice PaedDr. Mária Kavečanská a starosta Mestskej časti Juh JUDr. Jaroslav Hlinka.

Slávnostné stretnutie obohatili svojou prítomnosťou aj prednostka MČ Juh JUDr. Henrieta Pagáčová, poslanci mestského a miestneho zastupiteľstva Ing. Patrícia Čekanová, JUDr. Juraj Gimera, Mgr. Viliam Knap, MVDr. Viera Lešniková za Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Košiciach, PaedDr. Elena Dolobáčová za Centrum pedagogicko - psychologického poradenstva a prevencie, PhDr. Eva Hajduchová riaditeľka Strediska služieb škole a mnohí ďalší hostia - rodičia, sponzori a tiež súčasní a bývalí zamestnanci školy.

Tanec snehuliakov, snehových vločiek, country tanec, ľudový tanec, krásne myšlienky o zdravej výžive a samozrejme detský spevácky zbor „Speváčik" svojim nezabudnuteľným vystúpením potešili srdcia všetkých prítomných a tým prispeli k sviatočnej atmosfére.

Na úvod prítomným riaditeľka školy Mária Šipošová v slávnostnom príhovore priblížila históriu školy od otvorenia po súčasnosť. Viceprimátorka mesta Košice MUDr. Renáta Lenártová vo svojom príhovore poukázala na aktívnu činnosť a dosiahnuté výsledky školy za celé uplynulé obdobie, vysoko vyzdvihla snahu a podiel celého kolektívu pri napĺňaní cieľov výchovy a vzdelávania v predprimárnom vzdelávaní a zároveň popriala škole mnoho úspechov do ďalšieho obdobia a riaditeľke školy odovzdala v mene primátora mesta Košice spolu s vedúcou referátu školstva, športu a mládeže Magistrátu mesta Košice Ďakovný list.

Školu podporil a pozdravil vo svojom príhovore aj starosta MČ Juh JUDr. Jaroslav Hlinka, ktorý odovzdal Ďakovný list riaditeľke školy. Prítomným sa prihovorila aj  predsedníčka Rodičovského združenia Mgr. Andrea Egryová.

Na narodeninovej oslave nechýbala ani veľká torta v tvare a podobe školy a samozrejme sviečka s fontánou. Príjemné a tvorivé prostredie umocnilo vzájomnú komunikáciu.

Materská škola – želáme Ti veľa úspechov do ďalšieho obdobia, veľa zdravých, šikovných, múdrych a tvorivých detí.
Nech sa Ti darí škola i naďalej!

Ďakujeme všetkým prítomným hosťom za účasť, aktivitu a obohatenie tejto slávnostnej chvíle.

Mária Šipošová, riaditeľka MŠ