Prejsť na obsah

Mediálny most mladých spájal ľudí so srdcom na dlani

Seminár Mediálny most mladých organizovalo OZ Žabky na prameni v spolupráci s CVČ Domino. Cieľom seminára bolo bližšie predstaviť činnosť a aktivity OZ Žabky na prameni, prezentovať projekt Mediálny most mladých a vytvoriť priestor na prezentáciu občianskych združení a neziskových organizácii a poukázať na možnosti ich participácie na projekte. Pozvanie na seminár prijalo 20 občianskych združení a neziskových organizácii Košického a Prešovského kraja, zástupcovia samosprávy, Iuventy a RCM v Košiciach.
Na úvod takmer 50 účastníkov seminára na domácej pôde privítala zástupkyňa riaditeľky CVČ Domino Mgr. Janka Štefániková. Seminár konferovala PhDr. Danka Gregová, manažérka vzdelávania OZ Žabky na prameni. Za hostí vystúpila s príhovorom Ing. Henrieta Behinová z oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice, ktorá vyjadrila zmysluplnosť aktivizovania sa mladých ľudí v mládežníckych organizáciách a podporu aktivít zo strany mestského magistrátu. Podstatu programu Mládež v akcii priblížila regionálna konzultantka tohto programu pre západnú časť Košického regiónu Izabela Pribulová.
OZ Žabky na prameni prostredníctvom zaujímavej videovizitky prezentovala predsedníčka OZ Mgr. Miroslava Gregová, ktorá v závere prezentácie vyjadrila víziu združenia propagovať dobrovoľníctvo a angažovať sa v oblasti dobrovoľníctva na Slovensku. Samotný projekt Mediálny most mladých, jeho vznik, zámer, ciele, dopad prezentovala autorka projektu a podpredsedníčka združenia Jana Gregová.
Popoludňajšie hodiny boli venované prezentáciám OZ a n.o. Prezentácie boli plné invencie, kreativity, nápadov, širokého spektra činností a zanietenosti mladých ľudí a mládežníckych lídrov. Atmosféra seminára sa niesla v priaznivom a pozitívnom duchu a bola zavŕšená záverečným bodom programu, ktorým bolo prekvapenie v podobe slávnostného otvorenia mediálneho štúdia iTV Žabky. V prostredí mediálneho štúdia sa rozvinula medzi účastníkmi neformálna diskusia s tvorivým podtextom.
Seminár v plnej miere naplniť svoje ciele, navyše okrem prezentácie jednotlivých združení vytvoril priestor na nadviazanie nových kontaktov zosieťovaných združení, na podnety, výzvy, možnosti ďalšej spolupráce a vzbudil záujem zúčastnených participovať na projekte Mediálny most mladých.
Na záver ostáva OZ Žabky na prameni popriať veľa úspechov, odborného a ľudského potenciálu pri realizácii aktivít v rámci projektu Mediálny most mladých.