Prejsť na obsah

Mesto a polícia vyšli v ústrety motoristom, zvýšili priepustnosť križovatky „Moldavská“

Po uzavretí (7. 4. 2018) okružnej križovatky „Moldavská" z dôvodu prác na modernizácii košických električkových tratí (MET) mohli motoristi jazdiť iba v jednom jazdnom pruhu, z Triedy SNP na Moldavskú vpravo smer OC Optima, respektíve, takisto iba v jednom jazdnom pruhu z Moldavskej od Optimy vpravo, smer Alejová. 

Mesto v spolupráci s Krajským dopravným inšpektorátom KR PZ v Košiciach situáciu prehodnotilo, rozhodlo sa vyjsť v rámci daných možností motoristickej verejnosti v ústrety, a preto zabezpečilo zvýšenie priepustnosti uvedenej lokality pre motorové vozidlá. Konkrétne, dočasnou úpravou svetelných signálnych plánov a zvislého dopravného značenia (vodorovné bude upravené dňa 5.5.2018), ktoré zabezpečia zvýšenie priepustnosti križovatky počas prác na rekonštrukcii kruhovej križovatky, a tiež tomu zodpovedajúcim náhradným trasám.

Spomínanými prvými úpravami, ku ktorým došlo už v pondelok (30.4.2018), bola docielená zvýšená priepustnosť okružnej križovatky „Moldavská" v smeroch :

-od Hornbachu dvoma rovnými jazdnými pruhmi, pričom ľavý bude združený ako rovný a ľavý + samostatný pravý pruh;

-od Optimy dvoma rovnými jazdnými pruhmi, pričom ľavý pruh bude združený ako rovný a ľavý + samostatný pravý pruh;

Mesto Košice aj dopravná polícia upozorňujú vodičov motorových vozidiel, aby v súvislosti s týmito dopravnými zmenami venovali zvýšenú pozornosť sledovaniu dopravného značenia – radenia v okolí križovatky „Moldavská". 

Motoristov čaká v najbližšej dobe aj ďalšia pozitívna zmena, ktorá by im mala byť nápomocná predovšetkým z bezpečnostného hľadiska pri výjazde z Popradskej ulice na Triedu SNP, alebo naopak, pri vjazde z Triedy SNP v smere od amfiteátra do Popradskej ulice. Obrubník bezpečnostného trojuholníka, ktorý je situovaný pri výjazde z Popradskej na Triedu SNP, bude totiž omnoho viditeľnejší ako tomu bolo doteraz, mesto rozhodlo o jeho označení žlto – čiernym šrafovaním.