Prejsť na obsah

Mesto Košice sa už čoskoro pustí do boja s výtlkmi

Vplyvom počasia dochádza v zimných mesiacoch k zvýšeniu výskytu výtlkov na cestách. Oddelenie správy komunikácií Magistrátu mesta Košice už od začiatku nového roka monitoruje stav komunikácií, ktoré spravuje mesto, a pripravuje harmonogram opráv výtlkov. S opravami sa začne už v najbližších dňoch po zlepšení poveternostných podmienok.

„Nebudeme čakať až na koniec zimy, ale už čoskoro začneme s opravami výtlkov, aby sme ešte počas zimných mesiacov v rámci možností zlepšili stav komunikácií pre košických vodičov i širokú motoristickú verejnosť. Dodávateľské spoločnosti, ktoré pre mesto zabezpečujú stavebné opravy komunikácií, sú už na realizáciu opráv pripravené. V prvej fáze sa zamerajú na hlavné ťahy a trasy MHD a následne prídu na rad aj medzisídliskové komunikácie. V prípade pretrvávajúceho nepriaznivého počasia, ak by poveternostné podmienky realizáciu prác neumožňovali, budú výtlky na komunikáciách dočasne aspoň zasypávané," informoval viceprimátor mesta Košice Mikuláš Čečko.

Financie na tieto opravy budú čerpané z položky stavebná údržba komunikácií, na ktoré je v rozpočte mesta Košice na rok 2010 vyčlenených 1,95 milióna eur. Miesta výtlkov na cestách môžu nahlasovať aj priamo občania, a to na telefónnom čísle 16126 pracovníkovi správy komunikácií alebo nechať odkaz na záznamníku.