Prejsť na obsah

Mesto Košice vyhlasuje grantovú výzvu pre kultúrne a kreatívne odvetvia

Mesto Košice vyhlasuje grantovú výzvu určenú na podporu profesionálnych nezriaďovaných organizácií a jednotlivcov z oblasti kultúry a kreatívnych odvetví. Výzva je zameraná aj na zmiernenie dopadov pandémie koronavírusu.

„Kultúra a kreatívny priemysel majú už niekoľko rokov neodškriepiteľný zásadný vplyv na rozvoj nášho mesta. Preto sme sa rozhodli v čo najkratšom možnom čase vyhlásiť grantovú výzvu a podporiť aktérov tohto sektora, dať priestor ich talentu a kreativite realizovať sa aj v čase korony.“ vysvetľuje námestník primátora Marcel Gibóda. 

Požiadať o dotáciu je možné do 14.6.2020 vyplnením elektronického FORMULÁRA. Všetky potrebné informácie sú k nájdeniu na https://www.cike.sk/project/grantova-vyzva/.

Administrátorom grantovej výzvy je mestská nezisková organizácia Creative Industry Košice.

Grantová výzva predstavuje od roku 2014 nástroj Mesta Košice, prostredníctvom ktorého mesto podporuje nezávislých kultúrnych operátorov. Týmto nástrojom mesto udržiava a rozvíja dedičstvo titulu Európske hlavné mesto kultúry 2013. Mesto Košice kladie dôraz na systematické a kontinuálne rozvíjanie a podporovanie oblasti kultúry a kreatívnych odvetví, čo potvrdzuje aj zaradenie Košíc do siete Kreatívnych miest UNESCO v oblasti mediálneho umenia (Creative City of Media Arts).