Prejsť na obsah

Mesto Košice získalo od združenia Feman dar pre domov dôchodcov

Primátor mesta Košice Zdenko Trebuľa a riaditeľ združenia Feman Eduard Buraš podpísali v piatok 8. apríla 2005 darovaciu zmluvu, ktorou mesto získalo hnuteľný majetok pre svoj Domov dôchodcov na Garbiarskej ulici. Zmluvné strany sa rozhodli uzavrieť dohodu vedené snahou zlepšiť podmienky a zvyšovať kvalitu služieb v sociálnej oblasti. Združenie Feman darovalo mestu okrem iného deväť invalidných vozíkov, štyri invalidné chodítka, barly, polohovateľné postele, lehátka s kolieskami, vozík na rozvoz stravy, sedacie súpravy a stoličky a ďalšie vybavenie, ktoré poslúži na skvalitnenie služieb v domove dôchodcov.

"Združeniu Feman patrí naše veľké poďakovanie, pretože vďaka kontaktom v Nemecku dokázalo našim dôchodcom darovať súčasti zariadenia, ktoré výrazne zlepšia kvalitu ich života," poznamenal primátor Zdenko Trebuľa. "Akákoľvek pomoc je pre nás veľkým prínosom. V prípade združenia Feman si veľmi vážim, že prichádza s vlastnou iniciatívou, nečaká na žiadne výzvy, naopak, ponúka mestu aj ďalšiu spoluprácu."

Riaditeľ združenia Eduard Buraš pripomenul, že Feman má za sebou už dve úspešné misie. V auguste minulého roka rozdal v detských domovoch v Sobranciach, Rožňave, Gelnici, Levoči a ďalších mestách invalidné vozíky v hodnote milióna korún. Druhá misia pomohla ľuďom postihnutým vlaňajšími povodňami na východnom Slovensku. Vďaka tretej iniciatíve sa zlepšili podmienky najstarších obyvateľov Košíc v Domove dôchodcov na Garbiarskej ulici. "Máme rozpracovaný aj ďalší projekt s partnermi z Dolného Saska, ktorý by mal opäť pomôcť obyvateľom Košíc a regiónu. Jeho výsledok by mali pocítiť ešte v prvej polovici tohto roku," zdôraznil Eduard Buraš. "Chceme aj ďalej spolupracovať s mestom, so samosprávou Košíc, pretože spoločne sa môžeme uchádzať o podporu z rôznych grantov. Verím, že prezentácia nášho úspešného partnerstva v Bruseli pomôže odštartovať aj ďalšie aktivity."

Dar združenia Feman už slúži v Domove dôchodcov na Garbiarskej ulici a medzi jeho klientmi je napríklad o oddych na nových sedacích súpravách v klubovni taký záujem, že seniori sa dohadujú na poradovníku.