Prejsť na obsah

Mesto potešilo deti divadlom i mikulášskymi balíčkami

Mesto Košice a divadlo Romathan zorganizovali vo štvrtok 3. decembra pre deti zo sociálne znevýhodnených rodín oslavy Mikuláša v divadle Romathan.

„Verím, že rozprávka Škriatok v podaní hercov z divadla Romathan rozžiari detské očká a vyčarí úsmev na tvári rovnako ako Mikulášske balíčky, ktoré deti dostanú po predstavení," uviedol pred dnešným Mikulášom v Romathane viceprimátor mesta Marek Vargovčák.

Akcia "Mikulášsky balíček" bola určená pre 90 detí z rodín, ktorých rodičia sú nezamestnaní, odkázaní na dávky v hmotnej núdzi. Deti sa zapájajú počas roka do voľnočasových aktivít, ktoré organizujú terénni sociálni pracovníci. Ide o krúžky zamerané na zdokonalenie motorických zručností a vedomosti detí. Rodičia týchto detí sa zúčastňujú aktivačných alebo príležitostných prác. Deti žijú s rodičmi v sociálnych bytoch mesta Košice v lokalitách Lunik IX, Demeter, Sládkovičova, Popradská 72, Herlianska.

Balíčky a predstavenie zabezpečilo mesto v spolupráci so sponzormi. „Sme radi, že sa našli ľudia, ktorí aj v čase hospodárskej krízy majú otvorené srdcia pre druhých. Naša vďaka patrí aj divadlu Romathan, ktoré na prepravu detí do divadla poskytlo zdarma autobus," vyjadril sa viceprimátor.