Prejsť na obsah

Mesto sa prezentovalo na veľtrhu MAPIC v Cannes

Po nedávnej účasti mesta Košice na investičnom veľtrhu EXPO REAL v nemeckom Mníchove sa v uplynulých dňoch samospráva Košíc prezentovala aj na ďalšom významnom medzinárodnom veľtrhu komerčných nehnuteľností a investičných príležitostí MAPIC vo francúzskom Cannes. Samospráva mesta chce aj účasťou na prestížnych veľtrhoch prilákať do Košíc nových investorov.

Francúzsky MAPIC je svojou špecializáciou na nehnuteľnosti pre komerčné využitie najväčším medzinárodným veľtrhom svojho druhu z hľadiska počtu vystavovateľov i návštevníkov.

Tento 15. ročník veľtrhu MAPIC Cannes, ktorý sa konal od 18. do 20. novembra, zaznamenal približne 6700 návštevníkov z viac ako 60 štátov. Medzi vystavovateľmi - účastníkmi veľtrhu boli developeri, maloobchodné reťazce, zástupcovia miest a regiónov, investori, obchodné a logistické centrá, realitní makléri, banky a finančné inštitúcie, investičné fondy, hotelové reťazce i zábavné strediská.

Košice ako jeden z vystavovateľov sa na veľtrhu MAPIC v Cannes predstavili vôbec po prvý raz. „Prezentácia mesta bola zameraná na podnikateľské možnosti a investičné príležitosti najmä v Košiciach, ale i širšom regióne. Potenciálni investori, návštevníci a médiá sa zaujímali predovšetkým o industriálne zóny, či o možnosti pre maloobchodné reťazce, taktiež sa pýtali na projekt Európske hlavné mesto kultúry 2013, ale aj na všeobecné informácie o meste Košice, vrátane dopravného spojenia, alebo ubytovacích možností," uviedol vedúci referátu styku so zahraničím na magistráte Rastislav Puchala, ktorý zastupoval naše mesto na MAPIC Cannes 2009 spolu s hlavným architektom Košíc Martinom Drahovským.

Ten predstavil na veľtrhu vo Francúzsku Košice a ich možnosti pre investorov z hľadiska územného plánu mesta. „Aj pre občanov v Košiciach už čoskoro pripravíme verejnú prezentáciu územnoplánovacích informácií a dokumentov, ktoré sme predstavili na veľtrhoch v Mníchove a Cannes, ale aj zmien a doplnkov územného plánu mesta, ktoré útvar hlavného architekta pripravil a boli schválené mestským zastupiteľstvom v priebehu roka 2009," vyjadril sa hlavný architekt mesta Košice Martin Drahovský.

Viac informácií o veľtrhu MAPIC Cannes 2009 nájdete napríklad na www.mapic.com.

Súvisiace tlačové správy:

Investičná konferencia „Košice Invest 2009"
(http://www.kosice.sk/article.php?id=6381)

Košice sa prezentovali na veľtrhu Expo Real v Mníchove
(http://www.kosice.sk/article.php?id=6315)