Prejsť na obsah

Mesto zrekonštruuje cestu na Štúrovej

Mesto Košice zrekonštruuje v nasledujúcich dňoch cestu na Štúrovej ulici v úseku od Mojmírovej smerom ku Kuzmányho, t. j. severnú časť komunikácie. S realizátorom stavby, spoločnosťou Strabag, je dohodnutý nasledovný postup prác:

Od pondelka 7. 9. do piatku 11. 9. budú prebiehať prípravné práce: oprava obrubníkov a oprava zástavky MHD (tá bude od utorka 8. 9. posunutá). V súvislosti s týmito prácami nastanú drobné obmedzenia v doprave.

V sobotu 12.9. sa vyfrézuje celý úsek, ktorý sa bude rekonštruovať.

Od nedele 13.9. do utorka 15.9. sú naplánované opravy vpustí, podkladu a pokládka ložných a obrusných vrstiev vozovky. Pri týchto prácach budú značné obmedzenia v doprave, jazdiť sa bude len v jednom jazdnom pruhu a budú vypnuté aj semafory.

Následne cez víkend 19. a 20. 9. by sa malo realizovať vodorovné dopravné značenie.

Realizácia podľa dohodnutého harmonogramu závisí od poveternostných vplyvov. Mesto vyčlenilo na rekonštrukciu uvedenej komunikácie 125-tisíc eur. Oddelenie Správy komunikácií mesta Košice pri tejto príležitosti prosí vodičov o pochopenie a strpenie. Vodičom odporúča využívať tento dopravný uzol v nasledujúcich dňoch len v najnevyhnutnejších prípadoch.